خبرگزاری ایرنا: مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: طبق بررسی های انجام شده در سال های 1394 و 1395، حدود 11 درصد دانش آموزان در ایران تجربه مصرف سیگار دارند.
سید حامد برکاتی روز سه شنبه در نشست خبری سلامت مدارس که با حضور خبرنگاران برگزار شد، با گرامیداشت هفته دفاع مقدس و تسلیت به مناسبت ایام محرم اظهار داشت: این آمار مربوط به دانش آموزانی نیست که به صورت مداوم سیگار مصرف می کنند.
وی ادامه داد: عوامل خطری که دانش آموزان را تهدید میکند از جمله قلیان کشیدن والدین یا برادر و خواهر، عدم فعالیت فیزیکی، مصرف چیپس و پفک، عدم مصرف حداقل یک بار میوه در روز است.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت وزارت بهداشت گفت: برای مدیریت این موارد، در طرح تحول سلامت 2 بسته پزشک و غیرپزشک نوشته شده که خدمات سلامت از این طریق به دانش آموزان ارائه میشود.
مدارس مروج سلامت نیز شامل هشت مورد هستند که شامل مشارکت اولیا و مربیان در سلامت مدارس، ارتقای فعالیت فیزیکی، تغذیه مناسب دانش آموزان، ارزیابیهای دورهای سلامت، بررسی و مداخله در سلامت روان، سلامت محیط مدرسه و سلامت کارکنان مدرسه است.
12.7 درصد دانش آموزان صبحانه نمی خورند
برکاتی ادامه داد: 42 درصد دانش آموزان کشور هر روز صبحانه میخورند و 12.7 درصد دانش آموزان در هیچ کدام از روزهای هفته صبحانه صرف نمی کنند.
وی ادامه داد: نوجوانی دوره گذار از کودکی به بزرگسالی است و بسیاری از رفتارها در این سن شکل میگیرد. به طور مثال آرتروز در جمعیت سالمند بسیار شایع است و رفتارهای تغذیهای که در سنین نوجوانی اتفاق میافتد بر بروز آرتروز در سالمندی تاثیر دارد.
برکاتی افزود: در زمینه سلامت مدارس در چهار مقطع اقداماتی را انجام میدهیم. ابتدا در بدو ورود به مدارس است که حدود یک میلیون و 400 هزار دانش آموز از لحاظ سلامت و آمادگی ورود به مدارس بررسی میشوند و همزمان بررسیهایی در این زمینه توسط وزارت آموزش و پرورش و اداره کل سلامت این وزارتخانه انجام میشود. در پایه چهارم، هفتم و دهم نیز ارزیابیهایی مشتمل بر بینایی، شنوایی، قلب و عروق، تنفسی، سلامت روان و تنفسی انجام میشود.