خبرگزاری ایلنا: معاون امور تجاری وزیر صمت در جمع خبرنگاران در خصوص وضعیت کالاهای احتکار شده گفت: باید چهارچوبی برای توزیع آنی کالاهای احتکارشده تعیین شود. روندی که تا به امروز وجود داشته نیازمند هماهنگیهای گسترده است. بر همین اساس خواهان مجوز خاص از سران قوا شدهایم.
حسن یونس سینکی ادامه داد: قرار است به زودی این مساله در جلسه سران سه قوه مطرح شود و بعد از ابلاغ تنها سازمانی که مرجع اعلام احتکار کالاست سازمان حمایت خواهد بود. که به نظر بخش صنعت در کوتاهترین زمان نسبت به قیمتگذاری و توزیع کالا اقدام خواهد کرد.
وی افزود: اکنون یک فضایی برای کالاهای احتکاری ایجاد شده که غیرحرفهای است. اگر برای ذخیرهسازی انبوهی از کالا را انبار کنیم این به مفهوم احتکار نیست. لیست کالاهای احتکار شده مشخص است و به اطلاع مردم میرسد.
وی افزود: اگر کالایی در سامانه انبار ثبت نشود به عنوان احتکار تلقی میشود.
سینکی ادامه داد: براساس ضوابط ابلاغی قیمت سازمان حمایت اعلام شده و بر همین اساس کالاها عرضه خواهد شد. این ضوابط به اتحادیهها ابلاغ شده و بعد از تایید اتاق اصناف کالاهایی که غیراساسی هستند قیمتگذاری میشود. رفتار طبیعی بازار این انتظار را به وجود آورده که قیمتی که روی کالا ثبت شده اعلام شود و غیر از آن نباشد. اگر واحد عرضه کننده قیمتی غیر از قیمت ثبت شده بر روی کالا اعلام کرد گرانفروشی شده و خریداران میتواند به سایت 124 مراجعه و اعلام گرانفروشی کنند و نوع کالا با قیمتی که تعیین کردند را و از جایی که خریداری شده ثبت کنند تا بازرسان به آن واحد مراجعه کنند.
معاون وزیر صمت در خصوص افزایش قیمت نان گفت: در سال جاری هیچ افزایش قیمت نان از سوی وزارتخانه اعلام نخواهد شد و کماکان قیمت قبلی اعمال میشود در غیر این صورت تخلف روی داده است.
وی در خصوص افزایش قیمت لبنیات گفت: در هفته گذشته در این خصوص در ستاد تنظیم بازار بحث مفصلی صورت گرفت و قرار شد کارگروه تخصصی حرفهای در این هفته تشکیل شود اما تا الان افزایش قیمت نداشتهایم. هرچند برخی از واحدها مدعی هستند که دامداران عرضه شیر را کم کردند که این موضوع نیز در ستاد تنظیم بازار در حال بررسی است.