طراحی سامانه کنترل توربین‌های تایفون بومی‌سازی شد

به گزارش نفت دیلی، سامانه کنترل توربین‌های تایفون SGT۱۰۰ در مرکز انتقال نفت شهید چمران با همکاری یکی از شرکت‌های دانش بنیان ایرانی طراحی و راه‌اندازی شد.

 

 هوشیار مجدی، رئیس خدمات مهندسی ابزار دقیق و کنترل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت با بیان این‌که طراحی سامانه کنترل توربین‌های تایفون با همکاری یک شرکت دانش‌بنیان، بومی‌سازی شده است، گفت: توربین‌های EGT۱۰۰ و SGT۱۰۰ در مرکز انتقال نفت شهید چمران نصب شده بود که ۲ دستگاه توربین‌ SGT۱۰۰ با تلاش و همت کارکنان منطقه، نصب و راه‌اندازی شد.

وی افزود: قطع ارتباط و همکاری نکردن سازنده اصلی و نیز دسترسی نداشتن به نقشه‌های سیستم کنترل توربین SGT۱۰۰، مهم‌ترین وجه تمایز این پروژه با سایر طرح‌ها بود که با استفاده از تجارب یک شرکت دانش‌بنیان داخلی و همکاری کارکنان واحدهای تعمیرات ابزار دقیق و مکانیک منطقه خوزستان توانستیم این سیستم کنترل را طراحی کنیم.

مجدی با بیان این‌که طراحی سیستم کنترل توربین SGT۱۰۰ براساس مهندسی معکوس صورت نگرفته است، اظهار کرد: شرکت سازنده توربین SGT۱۰۰ یکی از معروف‌ترین سازندگان توربین در جهان است که نخستین توربین‌های خریداری شده از این شرکت، از سری توربین رستون بود. این شرکت چند بار در پی تغییرات تجاری تغییر نام داده و با عناوین شرکت آلستوم، EGT و شرکت زیمنس شناخته می‌شود.

وی تصریح کرد: در پی خریداری شدن این شرکت ازسوی زیمنس، تغییراتی در سامانه کنترل و توربین ایجاد کردند و ساختار توربین‌ها روزآمد شد، سپس شرکت سامانه کنترل خاصی برای این نوع از توربین طراحی کرد که با سامانه کنترل‌های پیشین تفاوت‌های اساسی دارد.

رئیس خدمات مهندسی ابزار دقیق و کنترل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت، ادامه داد: در پی اعمال دور اول تحریم‌ها، شرکت زیمنس از راه‌اندازی این توربین‌ها خودداری کرد و نرم‌افزار راه‌اندازی را نیز در اختیار ما قرار نداد. با پیگیری‌های مکرر از طریق یک شرکت دانش‌بنیان، سامانه کنترل توربین به طور کلی کنار گذاشته شد و سامانه جدید کنترل شامل نرم‌افزار و سخت‌افزار برای توربین طراحی، تولید، نصب و راه‌اندازی شد.

وی یادآور شد: طراحی این سیستم، نقشه و مدارک فنی آن برای نخستین بار در شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت و در تلمبه‌خانه شهید چمران با حداقل هزینه و صرفه‌جویی بالایی انجام شد که جلوگیری از خروج ارز از کشور را نیز به همراه داشت.

شایان ذکر است که هم‌اکنون یک توربین SGT۱۰۰ آغاز به کار کرده است و توربین ‌دیگر در چند روز آینده بهره‌برداری خواهد شد



 
انگليسی فارسی
تبليغات
نظرسنجی
وب سايت ما چگونه است؟
عالی
خوب
قابل قبول
متوسط
ضعيف
بد