خبرگزاری فارس: آیت الله سیدمحمد خامنهای یکی از افراد اثرگذار در اوایل انقلاب بودند و مسئولیت زندانیان مدرسه رفاه را بر عهده داشتند. ایشان از نزدیک شاهد روند محاکمات سران حکومت پهلوی بودند و در کتاب خاطرات خود به این زندانها و محاکمهها اشاره کرده و معتقدند که انقلاب اسلامی نسبت به انقلابهای بزرگ دنیا انقلاب خونینی بهشمار نمیرود و رفتار با زندانیان نیز به صورت عادی انجام میگرفته است. جالب اینکه در مدرسه رفاه سران رژیم پهلوی مثل امیر عباس هویدا (نخست وزیر) نعمت الله نصیری (۱۳ سال رئیس ساواک بود) ناصر مقدم (آخرین رئیس ساواک) حسن پاکروان (رئیس ساواک در زمان قیام پانزده خرداد) خسرو داد (فرمانده هوانیروز) و ... زندانی بودند؛ یعنی همان افرادی که سالها مشغول بازداشت و شکنجه و قتل انقلابیون بودند. آیتالله خامنهای دربخشی از خاطراتشان در این باره آورده است:
«علیرغم آنکه درباره محاکمات بیرویه و بیقانون در دادگاههای انقلاب مطالب زیادی گفته شده است، انقلاب اسلامی ایران کمترین کشتار انتقامی و انقلابی را داشت؛ چه از طرف عامهی مردم و چه از طرف مدیران و رهبران انقلاب و این حقیقت تاریخی موضوع و پدیدهی کوچکی نیست، در حالی که خشم ملی نزدیک سه دهه در دلها ریشه کرده بود و مردم کشتارهای بی رحمانهی شاه و ساواک را چه در خیابانها و چه در زندانها را فراموش نمیکردند.
در فرانسه علیه حکومت سلسلهی لوییها انقلاب مردمی شد. خواندهاید که چگونه رهبران انقلاب و مردم تمام ارکان سلطنت و اتباع آنها را با قساوت تمام کشتند. هر کس را هم که اتهامی داشت یا به او سوءظن داشتند اعدام کردند و به کسی رحم نکردند، قانون و شرع هم ملاک کارشان نبود.
در انقلاب اکتبر روسیه تزاری، مردم علاوه بر کشتن شاه، همهی خانواده و اتباع او و همهی درباریان و روحانیون طرفدار شاه را هم به طرز فجیعی کشتند و به کسی حتی مشکوکها و متهمین و کودکان رحم نکردند، اما انقلاب اسلامی شریفترین و سفیدترین و روسفیدترین انقلابها بود.
من بسیاری از کتابهای مربوط به انقلابهای چهارگانهی فرانسه، انگلیس، روسیه و آمریکا را خواندهام. در این مطالعات آنچه هر خواننده و پژوهشگری را متعجب میکند فرق انقلاب اسلامی ایران و شکوه معنوی و عظمت باطنی آن با دیگر انقلابها و تغییرات و تحولات اجتماعی دیگر ملتها و کشورها و فرق ملت بزرگوار ما و رهبری حکیمانهی امام و دین اسلام و فرهنگ ما با ملل دیگر است.
حتی رفتارهای پاسداران جوان زندان قصر هم با زندانیها ملایم و مهماننوازانه بود. روزهای اولی که ما به زندان قصر وارد شدیم، من ضمن بازدید از بندهای زندان به تعدای قوری و کتری فلزی برخوردم که دودزده بود و احتمالاً ادارهی زندان و زندانبانهای سابق در اختیار زندانیها قرار داده بودند که خودشان آب جوش بیاورند و چایی درست کنند. اوایل که زندانیها را در بندها گذاشتیم جوانهای مسئول حراست زندان به من گفتند برای زندانیها مقداری کتری و قوری نو و تمیز لازم داریم. گفتم کتری و قوری به حد کافی در زندان هست. آن جوان با قدری تندی گفت، ولی آنها دودزده است، حاج آقا خیلی زشت است که آنها را به زندانیها بدهیم.»