ایسنا نوشت: به گزارش روزنامه انگلیسی اکسپرس منابع نزدیک به جمال خاشقجی اعلام کردند که وی درصدد افشای جزئیات استفاده عربستان از سلاحهای شیمیایی در یمن بوده است و این افشاگری احتمالی باعث قتل او از سوی مقامات سعودی شده است.
منابع اطلاعاتی همچنین افشا کردند که انگلیس سه هفته قبل از ورود جمال خاشقجی به داخل کنسولگری عربستان در استانبول از توطئه قتل وی به طور کامل اطلاع داشتند.
جاسوسان سازمان اطلاعات انگلیس موسوم به GCSQ در رد گیری مکالمات داخلی بخش مدیریت اطلاعات کل سعودی به این اطلاعات رسیدند که دستوراتی توسط یکی از اعضای حلقه سلطنتی برای ربودن این خبرنگار "دردسر ساز" و بازگرداندن وی به عربستان صادر شده است.
منابع اطلاعاتی انگلیس میگویند این دستورات به طور مستقیم از سوی ولیعهد محمد بن سلمان صادر "نشده" و هنوز معلوم نیست که او از این جریان اطلاع داشته یا نه.
به گفته این منابع اگرچه دستور صادر شد که خاشقجی باید ربوده شده و به ریاض بازگردانده شود، اما گزینههای دیگر برای اقدامات دیگر جهت اثبات دردسر ساز بودن این خبرنگار نیز وجود داشت.
یک منبع اطلاعاتی در گفتوگو با ساندی اکسپرس اظهار داشت: ما ابتدا با خبر شدیم که قرار است در هفته اول سپتامبر اتفاقاتی رخ دهد یعنی حدود سه هفته قبل از ورود خاشقجی به کنسولگری عربستان در دوم اکتبر. البته دسترسی به جزئیات دیگر کمی زمان برد. این جزئیات شامل دستور اولیه برای دستگیری خاشقجی و بازگردان وی به عربستان برای بازجویی بود.
اما به هر حال گزینههای دیگر برای اقدامات دیگر جهت ساکت کردن او نیز مطرح شده بود. ما میدانیم که این دستورات از سوی یکی از اعضای حلقه سلطنتی صادر شده اما اطلاعات مستقیمی که بتوانیم آنها را به ولیعهد محمد بن سلمان ارتباط دهیم وجود ندارد. اینکه این بدان معنی است که او سرحلقه اصلی این اقدامات است یا خیر هنوز نمیدانیم.
این منبع عالیرتبه اذعان داشت که "امآی 6" به همتایان سعودی خود برای لغو این ماموریت هشدار داد اما این درخواست نادیده گرفته شد.
وی گفت: در اول اکتبر ما از حرکت یک گروه شامل اعضای ریاست استخبارات الامه به استانبول با خبر شدیم و برای ما مشخص بود که هدف آنها چیست. ما از برخی کانالها به آنها هشدار دادیم که این ایده خوبی نیست اما اتفاقات بعدی نشان داد که هشدار ما نادیده گرفته شده است.
این منبع در پاسخ به این سووال که چرا امآی 6 به شرکای اطلاعاتی خود موسوم به "پنجم چشم" (ائتلاف اطلاعاتی متشکل از استرالیا، کانادا، نیوزیلند، انگلیس و آمریکا) در این باره اطلاعی نداده، گفت: تصمیم بر این بود که ما هرکاری که میتوانستیم کردیم.