خبرگزاری مهر،: نیروهای پلیس راهور مستقر در سطح خیابانهای شهر از جمله افراد و گروههایی هستند که به دلیل ویژگی خاص شغلی، بیشترین آسیب سلامتی را از آلودگی هوا میبینند. وقتی در مورد آلودگی هوا سخن گفته میشود بیشتر به یاد سالمندان، بیماران ریوی و قلبی و کودکان میافتیم. جامعه عادت کرده است تنها زمانی نیروهای خدمت رسان را مورد توجه قرار دهد که با چالشی در آن زمینه مواجه شده باشد. ما زمانی به فکر پلیس میافتیم که قرار است برای کاهش ترافیک مناطق مرکزی شهر، طرحهای مختلف ترافیکی را اجرا کنند. یا حتما باید تصادفی واقع شود که با نیروهای راهور ارتباط کلامی برقرار کنیم.
توصیه شده است تا در هنگام آلودگی هوا شیفت ماموران راهور کوتاهتر باشد و زودتر تعویض شود
مطالعات مدیریت ترافیک وجود رابطهای محکم بین آلودگی هوا و به خطر افتادن سلامت انسانها و پلیس را تایید میکند. پلیس راهور، به دلیل مواجهه بالا با هوای مناطق پرتردد، در معرض خطر عوارض ناشی از آلودگی است. عکس العمل هر شخص به آلودگی، بستگی به نوع آلودگی که آن شخص در معرض آن قرار گرفته و میزان و مدت قرارگیری وی در معرض آلودگی، وضعیت سلامتی و ژنتیکی او دارد.
سردار سیدمحمدرضا سیداحمدیان، معاون بهداشت و درمان ناجا با تایید اثرات نامطلوب آلودگی هوا روی سلامتی ماموران راهور به خبرنگار مهر گفت: ماموریتهای نیروی انتظامی به طور کلی و راهور به طور خاص به شکلی است که علاوه بر فشارهای روحی و روانی، آسیبهای جسمی را برای ماموران به همراه دارد.
وی ادامه داد: در کنار درگیریهای احتمالی ماموران با برخی متخلفان که در مواردی به مصدومیت ماموران منجر میشود، برخی موارد دیگر سبب در خطر افتادن سلامت ماموران میشود. از جمله مشکلاتی که برای ستون فقرات و دیسک کمر ماموران راهور رخ میدهد و علت آن سرپا ایستادنهای طولانی مدت در سر چهارراهها و خیابانها است. همچنین در فصولی که آلودگی هوا شدت میگیرد، ماموران راهور بیشترین تماس را با هوای آلوده دارند، زیرا در یک شیفت کاری به طور مداوم در معرض آلایندهها هستند.
در موضوع آلودگی هوا برای ماموران راهور ماسکهای مناسبی در اختیار گذاشته شده که تا حدی مشکل آلودگی هوا را کمتر کند
سردار سیداحمدیان گفت: فلسفه وجودی بهداری همین خدمات رسانی به ماموران است و در همین راستا تلاش شده تا برنامههای پیشگیری کننده برای ماموران پلیس راهور اجرا شود. آموزشهای ورزشی، برقراری امکانات استخر و شنا از جمله این موارد است. همچنین توصیه شده است تا در هنگام آلودگی هوا شیفت ماموران راهور کوتاهتر باشد و زودتر تعویض شود.
وی تاکید کرد: در ابتدا سعی میشود مامورانی به استخدام ناجا درآیند که از سلامت کامل برخوردار باشند تا در اینده با مشکلات کمتری مواجه شوند. البته در موضوع آلودگی هوا ما برای همکاران ماسکهای مناسبی را در اختیار گذاشته ایم که تا حدی مشکل آلودگی هوا را کمتر کند.
کارشناسان معتقدند میتوان با اقدامات ویژهای شامل اقدامات مدیریتی (نوبت کاری صحیح، تقسیم دورهای افراد در مناطق آلوده و کاهش زمان کار) اقدامات بهداشتی، مهندسی و پزشکی (ساخت کیوسکهای دارای هوای پاک، دستگاههای تصفیه هوا روی خودروها)، اقدامات فردی (استفاده از ماسک، ورزش، مصرف میوه) از تاثیر آلایندهها بر پلیس راهور کاست.