چرا شاخص بورس افت کرد؟

ایرنا نوشت: یک کارشناس بازار سرمایه گفت: بورس اکنون در مرحله اصلاح قرار دارد و به علت افت شدید قیمت نفت، کاهش بهای ارز و صادرات برخی شرکت ها، روندی نزولی را تجربه می کند.

بورس در هفته های اخیر وارد مرحله نزولی شده است؛ افت شاخص بورس و کاهش حجم و ارزش معاملات نگرانی هایی را در بین سهامداران ایجاد کرده است.

به ویژه آن دسته از سهامدارانی که پس از رشد شتابان و سریع شاخص بورس در فصل تابستان تحت تاثیر فضای مثبت قرار گرفته و بدون برنامه ریزی و مشورت با متخصصان، سرمایه های خود را وارد بازار سرمایه کرده اند، اکنون بیش از سایرین دلهره دارند.

برخی معتقد هستند که روند نزولی شاخص بورس موقتی بوده و بزودی شاهد از سرگیری رشد شتابان شاخص خواهیم بود، اما گروهی دیگر تاکید می کنند که نباید بزودی انتظار روند صعودی و پایدار شاخص را داشت و بر این اساس، توصیه می شود که سهامداران به ویژه تازه واردان، بدور از هیجان و خوشبینی غیر واقع بینانه به مدیریت سرمایه های خود بپردازند.

شاخص بورس دیروز (یکشنبه) با افت 191 پله ای به جایگاه 166 هزار و 891 واحدی عقب نشینی کرد.
در معاملات دیروز 2 میلیارد و 405 میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش پنج هزار و 392 میلیارد ریال در 179 هزار و 137 نوبت دادوستد شد.

**عوامل موثر در افت شاخص بورس

بهزاد صمدی کارشناس بازار سرمایه درباره وضعیت بازار سرمایه، گفت: پس از اشباع بازارهای ارز و طلا و همچنین تشویق دولت برای تقویت بورس، شاهد ورود سرمایه های جدید به بازار سرمایه و رشد بی‌سابقه این بازار بودیم به طوری که شاخص کل بورس با جهش حدود 100 هزار واحدی به کانال 197 هزار واحدی نیز رسید.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: رشد بهای نفت و ارز نیز به تقویت شاخص بورس و افزایش سودآوری شرکت ها کمک کرد.

صمدی اضافه کرد: اما باید توجه داشت که مجموعه بازار سرمایه، آمادگی انطباق با جهش یکصد هزار واحدی را نداشت و به جز چند شرکت که با استفاده از فرصت هایی مانند رشد نرخ ارز و تسعیر ارز سود سازی کردند، بقیه شرکت‌ها نتوانستند این رشد را در صورت های مالی خود منعکس کند.

وی درباره کاهش شاخص در هفته های اخیر گفت: افت بهای نفت که از بشکه ای بیش از 80 دلار به حدود 60 دلار و حتی پایین‌تر آمده، در کاهش شاخص بورس نقش مهمی را ایفا کرده است زیرا کاهش شدید قیمت نفت در این مدت کوتاه، دور از انتظار بود.

این کارشناس بازار سرمایه اضافه کرد: نرخ دلار نیز در هفته های اخیر کاهش یافته که این موضوع نیز باعث ایجاد تردید نسبت به تحقق سود پیش بینی شده شرکت‌ها شده است.

صمدی خاطرنشان کرد: شرایط فعلی نشان می دهد که قیمت ارز احتمالا روند کاهشی بیشتری نیز داشته باشد؛ بانک مرکزی محدودیت هایی را در حجم تراکنش های بانکی ایجاد کرده که در افت بیشتر نرخ ارز تاثیرگذار خواهد بود.

وی به تاثیر محدودیت‌های ایجاد شده در تعاملات خارجی شرکت‌های صادرات محور نیز اشاره کرد و گفت: برخی شرکت ها در فروش محصولات، حمل و نقل و بیمه دچار مشکل شده اند، که سودآوری ایده آل آنها را زیر سوال برده است.

**ورود بورس به مرحله اصلاح

این کارشناس بازار سرمایه درباره چشم‌انداز شاخص بورس نیز گفت: بورس اکنون به کانال 160 هزار واحدی رسیده و به نظر می رسد با تداوم فشار فروش فعلی تا پایان امسال به کانال 144 تا 148 هزار واحدی نیز عقب نشینی کند.
صمدی یادآور شد: امکان افت بیشتر شاخص بورس وجود دارد، مگر آنکه اتفاق خاصی رخ بدهد به عنوان مثال کانال مالی بین اروپا و ایران برقرار شود.

وی یادآور شد: بورس پس از رشد سریع و شتابان فصل تابستان و اوایل مهرماه، اکنون در حال گذراندن مرحله اصلاح زمانی خود است.

این کارشناس بازار سرمایه اضافه کرد: بیشتر سهام شرکت‌های شاخص ساز، حمایت‌های تکنیکال خود (تحلیل فنی شاخص) را از دست داده اند و احتمال افت بیشتر آنها وجود دارد.

صمدی درباره گزارش های 9 ماهه شرکت ها نیز گفت: گزارش های 9 ماهه شرکت ها آنگونه که پیش‌بینی می‌شد، خوب و مثبت نخواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: البته به دلیل محاسبه دلار بالای 10 هزار تومان و رشد نرخ کامودیتی ها (مواد پایه و معدنی)، گزارش های 9 ماهه امسال از گزارش های مشابه سال گذشته بهتر خواهند بود اما آنگونه که قبلا تصور می‌شد، تحقق نمی یابند.

** تاثیر بودجه 98 بر مسیر حرکت بورس

این کارشناس بازار سرمایه گفت: جزئیات بودجه سال 97 به زودی اعلام خواهد شد که بر اساس آن، مسیر حرکت بازار مشخص خواهد شد.

صمدی ادامه داد: به جز بودجه 98 مباحث مربوط به کانال مالی اروپا و ایران و نیز ادامه کاهش نرخ ارز در چشم انداز آینده شاخص بورس تاثیرگذار خواهند بود.

وی درباره خروج نقدینگی از بازار بورس نیز گفت: پول هایی که از بورس خارج می شوند با توجه به شرایط نامناسب ارز و طلا به سراغ این بازارها نخواهد رفت بلکه با هدف اخذ سود مطمئن، روانه بانک ها خواهد شد.



 
انگليسی فارسی
تبليغات
نظرسنجی
وب سايت ما چگونه است؟
عالی
خوب
قابل قبول
متوسط
ضعيف
بد