محمدباقر نوبخت (سهشنبه، ۲۰ آذرماه) در حاشیه امضای تفاهمنامه ایجاد اشتغال و تولید در جمع خبرنگاران درباره افزایش مبلغ یارانهها گفت: این یارانه مابهالتفاوت قیمتهایی است که روی سوخت، حاملهای انرژی، آب و برق اعمال میشود و طبق قانون هدفمند کردن یارانهها، هر مقدار که این قیمتها افزایش یابد، باید ۵۰ درصد به مردم بازگردد، ۳۰ درصد به تولید کمک شود و ۲۰ درصد را دولت به خزانه واریز کند.
وی افزود: مجلس شورای اسلامی تغییراتی در تبصره ۱۴ قانون بودجه امسال انجام داده است، به طوری که اگر بهای برق و آب افزایش یابد، منابع آن به خود شرکتها باز میگردد تا بتوانند با توجه به نیازها سرمایهگذاری کنند، ضمن اینکه قیمت تمام شده آب و برق به مراتب بیشتر از رقمی است که از خانوارها دریافت میشود، بنابراین این طور نیست که اگر حاملی افزایش یابد به یارانه نقدی اضافه شود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: آنچه باقی میماند حاملهای انرژی است که همچنان قیمت هر لیتر بنزین هزار تومان است و قیمت گازوئیل نیز تغییری نکرده که منابع جدیدی حاصل شود.
وی تصریح کرد: طبق قانون، حتی یک ریال ناشی از افزایش قیمت سوخت را شرکت ملی نفت، شرکت پالایش و پخش و نظایر آن نمیتوانند استفاده کنند و بهطور حتم باید به خزانه واریز شود تا در حساب خاصی مربوط به سازمان هدفمندی یارانهها نگهداری کند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: درست است که قیمت بنزین نسبت به دیگر کشورهای همسایه پایینتر است و مشکلاتی هم بابت آن وجود دارد، اما وقتی میخواهیم قیاس کنیم، باید سایر شاخصها نیز در نظر گرفته شود و تطبیقی صورت بگیرد.
نوبخت افزود: فراموش نکنیم، هدف دولت همچنان مهار تورم است و قیمت حاملهای انرژی میتواند آثار روانی داشته باشد. با همه اینها برنامهریزی همهجانبه و دقیق خواهیم داشت تا رعایت حال مردم را هم از نظر افزایش مصرف و قاچاق و مسائل مختلف داشته باشیم.
وی تاکید کرد: آنچه فعلا در لایحه بودجه سال آینده و تبصره ۱۴ آن پیشبینی کردیم با همین ارقام حاملهای انرژی موجود است و هیچ افزایش قیمتی دیده نشده است.