ظرفیت ذخیره‎سازی میعانات گازی پارس جنوبی ۲ میلیون بشکه افزایش یافت

به گزارش نفت دیلی، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس از بهره‌برداری چهار مخزن ذخیره‌سازی میعانات گازی پارس‌جنوبی در مجموع با ظرفیت ۲ میلیون بشکه خبر داد.

 

  محمد مشکین‌فام  در نشستی خبری که به مناسبت بیستمین سالروز تاسیس شرکت نفت و گاز پارس برگزار شد، گزارشی از عملکرد این شرکت ارائه داد.

وی مجموع ذخایر گازی میدان‌های تحت مدیریت این شرکت شامل پارس‌جنوبی، پارس شمالی، فرزاد A و B، گلشن، فردوسی، بلال و کیش را ۶۷۳ تریلیون فوت‌مکعب عنوان کرد و گفت: توسعه میدان گازی کیش به‌تازگی به شرکت نفت و گاز پارس واگذار شده است که فاز اول آن از سوی شرکت مهندسی و توسعه نفت اجرا شده و باقی فازهای این میدان در آینده تکمیل خواهد شد.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس ظرفیت تولید گاز غنی از میدان مشترک پارس جنوبی با قطر را ۶۰۰ میلیون مترمکعب در روز عنوان کرد و افزود: بلوک‌های مرزی این میدان مشترک به جز فاز ۱۱ در مدار تولید قرار دارند و تا پایان امسال ظرفیت برداشت گاز ترش از فازهای در حال توسعه این میدان (۱۳، ۱۴، ۲۲-۲۴) افزایش می‌یابد.

برداشت گاز از پارس جنوبی در ۵ سال اخیر دوبرابر شد

مشکین‌فام با بیان این‌که تولید گاز غنی از میدان پارس جنوبی تا پایان سال ۹۲ با بهره‌برداری از ۱۱۰ حلقه چاه، روزانه ۲۸۵ میلیون مترمکعب بوده است، افزود: هم‌اکنون ظرفیت برداشت گاز از این میدان مشترک با ۲۶۷ حلقه چاه تولیدی به مرز ۶۰۰ میلیون مترمکعب رسیده و بیش از ۲ برابر افزایش یافته است.

وی همچنین برداشت تجمعی گاز ترش از پارس جنوبی را ۱۳۴۸ میلیارد مترمکعب اعلام و اظهار کرد: تولید گاز از ابتدای توسعه میدان گازی پارس جنوبی تا سال ۹۲ معادل ۵۹۶ میلیارد متر مکعب بوده که در پنج سال اخیر به بیش از دو برابر رسیده است.

مدیرعامل شرکت نفت گاز پارس، میانگین برداشت روزانه گاز از پارس جنوبی را ۵۸۳ میلیون مترمکعب اعلام کرد و با بیان این که ۷۰ درصد سبد انرژی کشور را در برمی‌گیرد، افزود: براساس تکلیف وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران، افزایش روزانه  ۸۵ میلیون مترمکعب گاز را در دستور کار داریم که تا امروز افزایش ظرفیت تولید ۲۸ میلیون مترمکعب از فاز ۱۴ محقق شده و افزایش ظرفیت ۵۶ میلیون مترمکعب تا اواسط بهمن‌ماه محقق می‌شود.

مشکین‌فام با اشاره به این که سه ردیف شیرین‌سازی فازهای ۱۳ و ۲۴-۲۲ در مدار بهره‌برداری قرار دارد و تا پایان هفته جاری آخرین ردیف شیرین‌سازی فاز ۱۳ وارد مدار تولید خواهد شد، افزود: همچنین آخرین ردیف شیرین‌سازی فاز ۲۴-۲۲ هم تا اواسط بهمن‌ماه به بهره‌برداری می‌رسد.

به گفته وی، سومین سکوی دریایی فاز ۱۴ هم تا پایان امسال نصب و راه‌اندازی خواهد شد و ظرفیت برداشت از این فاز تا ۴۲ میلیون مترمکعب در روز افزایش می‌یابد.

تولید گاز از پارس جنوبی به ۶۰۰ میلیون مترمکعب می‌رسد

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در ادامه این نشست خبری با بیان این‌که در مجموع ۱۳ پالایشگاه گازی در منطقه پارس جنوبی واقع شده است، گفت: تا کنون هشت پالایشگاه منطقه عسلویه در مدار تولید قرار گرفته و تحویل بهره‌بردار شده است، همچنین پنج پالایشگاه در منطقه تنبک و اختر (سایت دو پارس جنوبی) واقع شده که دو پالایشگاه ۱۹ و ۱۲ به بهره‌بردار تحویل شده است.

وی در مقایسه برداشت گاز از میدان مشترک گازی پارس جنوبی با قطر، با اشاره به این‌که کشور قطر توسعه فازهای مشترک از این میدان را زودتر از ایران آغاز کرده است، گفت: برداشت گاز از این میدان مشترک از سال ۸۱ در هر دو کشور آغاز شد و تا سال ۸۶ همتراز بوده است، اما پس از آن به مدت هشت سال قطر در برداشت گاز از بزرگ‌ترین میدان گازی جهان از ایران پیشی گرفت.

مشکین‌فام تصریح کرد: ظرفیت تولید گاز قطر در میدان پارس جنوبی در آن هشت سال به ۶۰۰ میلیون مترمکعب رسید، در حالی که ظرفیت تولید ایران ۲۸۵ میلیون مترمکعب در روز بود.

وی با اشاره به این که در فاصله سال‌های ۹۲ تا ۹۷، برداشت ایران از مخزن مشترک پارس جنوبی ۳۷۲ میلیون مترمکعب افزایش یافته است، ادامه داد: از سال ۹۲ توسعه در پارس جنوبی شتاب بیشتری گرفت، تا جایی که با توسعه فازهای این میدان تا پایان امسال تولید گاز از پارس جنوبی به مرز ۶۰۰ میلیون مترمکعب خواهد رسید.

 
 
 
 
 


 
انگليسی فارسی
تبليغات
نظرسنجی
وب سايت ما چگونه است؟
عالی
خوب
قابل قبول
متوسط
ضعيف
بد