شرط اصلی آزادسازی قیمت سوخت

ایسنا نوشت: یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، با استقبال از استانی شدن توزیع یارانه‌ها در بودجه سال آینده، افزایش سطح درآمد مردم را شرط لازم برای آزادسازی قیمت سوخت عنوان کرد.

محمدرضا تابش با بیان این مطلب افزود: در لایحه بودجه سال ۹۸ تصمیم مدبرانه ای در مورد یارانه‌ها اتخاذ شد، البته سقف یارانه در سال آینده افزایش نمی‌یابد ولی مقرر شده منابع به نسبت جمعیت استانی که از یارانه استفاده می‌کنند در اختیار شورای برنامه‌ریزی و استانداران استان ها قرار گیرد و با توجه به اطلاعات آنها توزیع شود.

وی افزود: اگر پروژه‌های خوب، جذاب و مورد نیاز مردم تعریف شود ممکن است عده‌ای از دریافت یارانه انصراف دهند و آن را یک عمل خیر بدانند و اجازه دهند که پولشان صرف یک پروژه مشخص شود. این اقدام خوبی است که انجام شده و باعث تمرکز زدایی می شود به این شرط که در این زمینه خوب عمل شود و تبلیغات خوبی شود که در این صورت رقابتی هم بین استانها در این زمینه ایجاد خواهد شد و بخشی از پول یارانه می‌تواند صرف پروژه های مشخص در استان‌ها شود.

مردم اردکان در مجلس با بیان اینکه اجباری در انصراف از دریافت یارانه وجود ندارد، افزود: البته ممکن است یارانه فرد متمولی را قطع کنند ولی نسبت به دهک های متوسط به پایین جامعه هیچ اجباری در انصراف از دریافت یارانه وجود ندارد.

تابش درباره واقعی شدن قیمت سوخت نیز گفت: ما شاهد این هستیم که حجم وسیعی از سوخت به دلیل ارزان بودن قیمت آن قاچاق می‌شود. اگر ما می‌خواهیم جلوی رانت و فساد گرفته شود باید قیمت دلار و سوخت به قیمت جهانی برسد ولی پیش زمینه آن این است که بتوانیم سطح درآمد خانوارها را بالاتر ببریم و بعد قیمت سوخت و دلار را واقعی کنیم.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اضافه کرد: اولین راهکار این امر سیاسی است. تعاملات منطقه‌ای و بین المللی ما به نحوی باشد که بتوانیم از مجموعه ظرفیت‌ها و پتانسیل‌هایمان جهت بهره‌مندی مردم و ارتقاء درآمد سرانه استفاده کنیم. من شواهدی می‌بینم که این امور انجام می شود. اگر سمت‌گیری‌ها مثبت باشد همانطور که تحولات منطقه ای را رصد می‌کنیم می توانیم از مجموعه ظرفیت‌ها استفاده کنیم، سطح درآمد مردم را به مرور بالا ببریم و قیمت سوخت و دلار را هم واقعی کنیم.



 
انگليسی فارسی
تبليغات
نظرسنجی
وب سايت ما چگونه است؟
عالی
خوب
قابل قبول
متوسط
ضعيف
بد