آغاز پرداخت پول نفت ایران به روپیه از سوی هند

خبرگزاری ایلنا: پالایشگاه‌های نفتی هند پرداخت پول نفت ایران را به روپیه آغاز کرده‌اند. این اولین پرداخت هندی‌ها از زمان اعمال تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران در ماه نوامبر به حساب می‌آید.

چندی پیش واشنگتن معافیت ۶ ماهه‌ای به هشت کشور از جمله هند اعطا کرد تا هند بتواند به واردات نفت از ایران ادامه دهد.

هند، به عنوان سومین واردکننده بزرگ نفت جهان مایل است به خرید نفت از ایران ادامه دهد، این در حالی است که ایران هم از روپیه برای پرداخت پول واردات نفت از هند استفاده خواهد کرد.

چاران سینگ، مدیر اجرایی بانک دولتی UCO (یو، سی، او) اعلام کرد :« امروز ما حجم زیادی نفت از تعدادی از شرکت‌های نفتی دریافت کردیم».

سینگ نام پالایشگاه‌ها و همچنین مقدار نفت دریافت شده را اعلام نکرد.

دهلی نو به تازگی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد پول پرداختی به شرکت ملی نفت ایران را برای واردات نفت، از اعمال مالیات معاف کرده است. بنابراین پالایشگاه‌ها می‌توانند چیزی در حدود ۱.۵ میلیارد دلار از این پرداخت‌ها سود ببرند .

یک منبع آگاه در این باره افزود که شرکت ملی نفت هند و شرکت پالایشگاهی مانگالور پول واردات نفت از ایران را پرداخت کرده‌اند.

این در حالی است که محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران روز سه‌شنبه در هند خاطرنشان کرد که ایران در حال ساخت یک مکانیزم پرداخت است که شامل معامله پایاپای با شرکای تجاری مثل هند، چین و روسیه می‌شود. وی دلیل این مکانیزم را تاخیر در ساخت مکانیزم خاص پرداخت اتحادیه اروپا ( اس. پی. وی ) برای تسهیل تجارت با ایران دانست.

در دور قبلی تحریم‌های آمریکا، هند ۴۵ درصد پول نفت ایران را به روپیه و بقیه را به یورو پرداخت کرد ولی این بار با انعقاد قراردادی، قرار است تمام پرداخت‌ها به روپیه انجام این تصمیم به این دلیل است که دهلی‌نو می‌خواهد تعادل تجاری خود با تهران را ارتقا ببخشد.

کل حجم واردات هند از ایران حدود ۱۱ میلیارد دلار از اوایل نوامبر است که حدود ۹۰ درصد آن را نفت تشکیل می‌دهد.

سینگ در ادامه اضافه کرد: «پالایشگاه‌های هند در گذشته هم پرداخت‌هایی به ۱۵ بانک داشته‌اند ولی در زمان فعلی به حساب‌های تنها ۹ بانک ایرانی می‌توانند واریز داشته باشند. چون یکی از آنها تعطیل شده است و آمریکا بر پنج بانک دیگر تحریم‌های ثانویه را اعمال کرده است»



 
انگليسی فارسی
تبليغات
نظرسنجی
وب سايت ما چگونه است؟
عالی
خوب
قابل قبول
متوسط
ضعيف
بد