باشگاه خبرنگاران جوان: به مناسبت چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی به سراغ محمد گلریز یکی از خوانندگان انقلابی رفتیم و از او در خصوص موسیقی انقلابی کشور پرسیدیم. در ادامه میتوانید این گفتگو را بخوانید:
آقای گلریز؛ درباره چگونگی ورودتان به عرصه موسیقی و البته فعالیت در حوزه موسیقی انقلابی توضیح دهید.
بنده فعالیت در موسیقی انقلابی را از همان بدو انقلاب که به وقوع پیوست، شروع کردم. اوایل انقلاب محدودیتهای زیادی وجود داشت و بر اثر درگیریهایی که بین انقلابیون و طاغوتیان به وجود آمده بود، همه امکانات از بین رفته بود. یادم است اولین سرودهایی که میخواستیم در رادیو بخوانیم، امکانات نبود. ما از میدان ارگ شروع به کار کردیم و سرودهای انقلابی را اجرا کردیم. دو سرود هم بود مانند «خمینیای امام» و «برخیزید» که قبل از ورود حضرت امام (ره) اجرا شد. تا اینکه از اوایل سال ۵۸ به رادیو آمدیم و سرودهای انقلابی را اجرا کردیم. شاخصترین آن سرود «این بانگ آزادی» بود که هنوز بعد از نزدیک به ۴۰ سال از رادیو پخش میشود.
سرود «خمینیای امام» چه ویژگی داشت که برای مردم خاطره انگیز شد و به وفور از آن یاد میشود؟
سرودهای اوایل انقلاب با همه وجود ساخته میشدند. آهنگساز، شاعر و خواننده با همه وجودشان سرودها را میساختند و یک وحدت کلام و همدلی در کار بود و همه بدون چشمداشت مالی کار میکردند. یکی از رازهای موفقیت این سرودها این بود که واقعا وحدت خاصی بین همه اعضای سازنده بود و همه کمک میکردند. وقتی ۹۸ درصد مردم به انقلاب رای میدهند، معلوم است که با جان و دل مسائل انقلاب را دنبال میکنند. وحدت، خلوص نیت و صداقتی در وجود همه بود و علاقه خالصانهای به انقلاب داشتند.
مسئولان تا چه میزان از کارهای انقلابی و ارزشی حمایت میکنند؟
به نظرم چندان حمایت نمیکنند؛ اگر حمایت کنند که ما آماده خدمت هستیم.
با وجود تمام این چالشها و سختیها، هنوز حاضر به ادامه این مسیر هستید؟
بله؛ اتفاقا همین چند شب پیش سر ضبط یک برنامه برای چهلمین سال انقلاب رفتیم که خیلی برنامه خوبی شد. ما هرگز از پا نمینشینیم و تا نفس داریم برای انقلاب و ایران و اسلام و اهل بیت (ع) خواهیم خواند. ما این راه را میرویم و هیچ برگشتی هم برای من و امثال من ندارد. ما عاشق این انقلاب و مردم هستیم.
از آنجا که شما سالهای زیادی برای انقلاب خواندید، به نظرتان نسل جدید تا چه اندازه با انقلاب آشناست؟
من صدها سرود برای انقلاب خواندم، اما خیلی از آنها اصلا پخش نشد. چشم نسل جدید به فضای مجازی و رسانههاست. وقتی همه رسانههای ما از موسیقیهای بی محتوا حمایت میکنند و اسمی از موسیقی انقلابی نمیبرند، نسل جدید از انقلاب چه میشنود؟!
اتفاقا چند وقت پیش بعد از سالها برنامهای تحت عنوان تجلیل از سازهای خاکی در تالار وحدت برگزار شد. برنامه خوبی شد و مورد توجه هم قرار گرفت. اما در رسانهها کمتر به آن پرداخته شد. دو مافیا در ایران وجود دارد که هیچ کس حریف آنها نمیشود؛ یکی مافیای خودرو و دیگری مافیای موسیقی. دلالان موسیقی هفتهای یک خواننده معرفی میکنند و برایشان کنسرت برگزار میکنند و از کنار اینها میلیاردها تومان میبرند و مسئولان فرهنگی نیز فقط نظاره گر این اتفاق هستند. البته وقتی با آنها صحبت میکنم میگویند بحران است.