خبرگزاری ایلنا: جمعی از نمایندگان مجلس در نامهای خطاب به سران قوای سهگانه و ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به وضعیت مدیریتی کشور در زمینه انرژی، نفت و گاز خواستار اصلاح مدیریت وزارت نفت از سوی این مقامات شدند.
این نمایندگان در این نامه به راهکارهای کوتاهمدت مقابله با تحریمها در بخش نفت و گاز و همچنین راهکارهای میانمدت و بلندمدت مقابله با تحریمها در بخش نفت و گاز اشاره کردهاند که انجام مذاکرات راهبردی با کشورهای بزرگ که به صورت سنتی شرکای تجاری ایران در حوزه نفت و گاز بودهاند از جمله این پیشنهادات است.
استفاده از ظرفیت پالایشگاههای خارجی جهت پالایش نفت خام ایران و فروش فرآورده، توسعه طرحهای شیرینسازی میعانات گازی جهت گسترش بازارهای فروش، استفاده از سازوکار یکپارچهسازی میدانهای مشترک نفتی و گازی با کشورهای عراق، قطر، عمان و امارات از دیگر راهکارهای اشاره شده دراین نامه است.
در این نامه به اقداماتی در رابطه با مراودات نفتی و گازی با دیگر کشورها از جمله هند، چین، برزیل، عراق، روسیه، اروپا و سایر همسایگان اشاره شده و نسبت به آنها انتقاد شده است که در این نامه آمده است: با وجود ارائه دهها راه حل توسط کارشناسان و مسئولان ارشد وزارت نفت به شخص وزیر متاسفانه ایشان نه تنها اقدام موثری جهت اجرایی نمودن این طرحها به عمل نیاورده است بلکه از بدو ورود اقدامات سوالبرانگیزی در قطع روابط نفتی ایران و متوقف کردن برخی قراردادهای نفتی و گازی با برخی کشورهای منطقه و تعدادی از کشورهای قدرتمند جهان انجام داده است.
در بخش دیگری از این نامه آمده است:
عدم استفاده از ظرفیت پیمانکاران داخلی که میتوانست بخش بزرگی از نقدینگی کشور را به سمت سرمایهگذاری در بخش نفت و گاز هدایت کند، بیتوجهی نسبت به احداث مخازن بزرگ ذخیرهسازی نفت در داخل و خارج از کشور، عدم اهتمام کافی جهت عرضه ثابت نفت خام در بورس انرژی و عدم توجه به ظرفیت تولید محصولات پالایشگاهی جهت ارتقای رشد اقتصادی کشور از دیگر ضربات و خسارات مدیریتی آقای زنگنه بر صنعت نفت و گاز کشور بوده است.
این موارد تنها بخش اندکی از موضوعات گفتنی و مستند در مورد تفکر و رفتارهای مدیریتی آقای زنگنه است. نشان می دهد که ایشان نه تنها در این مدت اهتمام عملی برای مقابله با تحریمها از خود بروز نداده است بلکه تقریباً همه روزنههای موجود جهت بیاثر کردن تحریمها را خواسته یا ناخواسته مسدود کرده است.
با توجه به جمیع موارد فوق ما جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در این برهه تاریخی و حساس و با توجه به از دست دادن فرصتها توسط وزیر نفت از شما بزرگان تقاضا داریم تا با اصلاح مدیریت وزارت نفت تصمیمی عاجل جهت تامین منافع ملت و افزایش توان مقابله با تحریمهای آمریکا اتخاذ نمایید.
اسامی امضاکنندگان این نامه به شرح ذسل است:
محمد دهقان نماینده مردم شاندیز، حسینعلی حاجیدلیگانی نماینده مردم شاهین شهر، احمد سالک نماینده مردم اصفهان، سید حسین نقوی حسینی نماینده مردم ورامین، هدایتالله خادمی نماینده مدرم ایذه، ابوالفضل ابوترابی نماینده مردم نجف آباد، هاجر چنارانی نماینده مردم نیشابور، سید محمد باقر عبادی نماینده مردم بیرجند، مجتبی ذوالنوری نماینده مردم قم، امیر خجسته نماینده مردم همدان، محمود بهمنی نماینده مردم ساوجبلاغ، حسن نوروزی نماینده مردم رباطکریم، سید ناصر موسوی لارگانی نماینده مردم فلاورجان، سید تقی کبیری نماینده مردم خوی.
حبیبالله دهمرده و حسینعلی شهریاری نمایندگان مردم زاهدان، نادر قاضیپور نماینده مردم ارومیه، محمدمهدی زاهدی نماینده مردم کرمان، فرهاد فلاحتی نماینده مردم قائنات، سید محمدجواد ابطحی نماینده مردم خمینیشهر، حسین مقصودی نماینده مردم سبزوار، عبدالله سامری نماینده مردم خرمشهر، محمدحسین فرهنگی نماینده مردم تبریز، حسن کامران نماینده مردم اصفهان، نصرالله پژمانفر نمایده مردم مشهد و اکبر رنجبرزاده نماینده مردم اسد آباد از جمله ۷۲ تن از نمایندگانی هستند که این نامه را امضا کردهاند.