در حالی افزایش قیمت ماکارونی و تن ماهی در روزهای اخیر همچنان خبرساز است که قیمت برنج با افزایش 100 درصدی به بیش از 23 هزار تومان رسیده است!
طی هفته های اخیر قیمت ماکارونی به شدت افزایش یافت و این پرسش برای بسیاری از مردم ایجاد شده است که قیمت این قلم خوراکی که در یک سال گذشته تغییر آنچنانی نداشته است چرا رشد 70 درصدی را تجربه کرده است.
اخیراً با تصویب سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان قیمت هر بسته ماکارونی ۷۰۰ گرمی به عنوان مبنای تعیین قیمت این محصول با ۷۰ درصد افزایش به ۵,۴۵۰ تومان رسید و قیمت سایر انواع ماکارونی نیز بر این اساس تغییر کرد.
در همین رابطه امروز مهدی صادقی نیارکی، مدیرکل دفتر صنایع غیرفلزی وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه قیمت گندم برای مصارف صنف و صنعت بیش از سه سال ثابت مانده بود، گفت: قیمت گندم برای مصارف صنف و صنعت بیش از سه سال ثابت مانده بود و تاکنون گندم مورد نیاز صنف و صنعت با قیمت ۹۰۰ تومان محاسبه میشد اما در بودجه امسال با نرخ تمام شده یعنی ۱,۸۵۰ تومان محاسبه شده و یک افزایش ۱۰۰ درصدی را تجربه کرده است.
وی افزود: آرد و سایر هزینههای تولید اعم از بستهبندی، دستمزد کارگر و غیره هم افزایش قیمت داشته است. مجموع این اتفاقات نرخ ماکارونی را افزایش داده است.
پس از تورم سرسام آور ماکارونی در بازار اقلام خوراکی، قیمت تن ماهی که قبلا ۹ تا ۱۰ هزار تومان بود در هفته اخیر به ۱۵ تا ۱۹ هزار تومان رسیده است!
مدیرکل دفتر صنایع غیرفلزی وزارت صنعت در خصوص افزایش قیمت تن ماهی گفت: دو منبع برای تأمین ماهی تن داریم. یکی صید در آبهای آزاد توسط صیادان ایرانی و دیگری واردات است که با ارز نیمایی انجام میشود. وقتی واردات با ارز نیمایی انجام میشود، طبیعتاً افزایش قیمت به همراه دارد.
وی اظهار کرد: اقلام دیگر مورد نیاز تن ماهی همچون ورق حلب قوطی تن ماهی افزایش قیمت داشته است. ورق حلب تن ماهی براساس نرخ نیمایی وارد و عرضه میشود که در افزایش قیمت این کالا مؤثر بوده است.
امروز هم خبر رسید که قیمت برنج ایرانی 6 ماه پیش کیلویی حدود 12 هزار تومان در بازار تهران به فروش میرفت اما آرام آرام پلههای ترقی قیمت را پیمود و با افزایش دو برابری یعنی 100 درصد امروز به بیش از 23 هزار تومان رسیده است.
قیمت برنج در حالی افازیش دو برابری را تجربه می کند که به گفته مدیرکل دفتر برنامهریزی تأمین، توزیع و تنظیم بازار وزارت صنعت، معدن و تجارت، ذخایر فعلی برنج در کشوردو برابر سال گذشته است و بازار با کمبودی مواجه نیست.
افزایش دو برابری قیمت برنج بسیار معنی دار است که تنها سرنخ آن را در احتکار این اقلام اساسی میتوان جستجو کرد.