به گزارش نفت دیلی، مدیر امور اکتشاف شرکت ملی نفت ایران گفت: درمجموع در بخش اکتشاف تا پایان امسال سه میدان نفتی و گازی نسبتا خوب و جدید در مناطق مرزی به مردم ایران معرفی خواهد شد.
مهندس سید محمود با یادآوری وجود 11 دکل حفاری دریایی و خشکی فعال اکتشافی در کشور گفت: ایران هم اکنون هشت دستگاه دکل حفاری خود را در مناطق مرزی مستقر کرده است.
مدیر امور اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، مشخص شدن تکلیف منابع نفتی و گاز در مناطق مرزی ایران را در اولویت اقدام های مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران اعلام کرد و گفت: در عملیات اکتشافی صورت گرفته در این مناطق، دو تا سه هدف اکتشافی جدید نفتی و گازی کشف شده است.
محدث با تاکید بر این که دوران اکتشاف میدان های عظیم نفتی در جهان به سر رسیده است، گفت: البته میدان های نفتی و گازی که در ایران کشف می شود، نسبت به سایر میدان ها در نقاط دیگر جهان، میدان های بزرگی است.
وی در باره احتمال کشف میدان های نفتی و گازی در استان سیستان و بلوچستان گفت: در این استان به دلیل وجود سنگ های آذرین، شانس زیادی برای کشف وذخایر نفت و گاز جود ندارد؛ با وجود این کارهای اکتشافی در این منطقه در حال انجام است.
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران گفت: ایران در حال نهایی کردن فعالیت های اکتشافی خود در مناطق جنوبی، شمال شرقی، غربی و فلات قاره خود است و در سایر بخش ها همچون طبس، مطالعات زمین شناسی و لرزه نگاری به صورت محدود انجام می شود.
در سال جاری 350 میلیون دلار به بخش اکتشاف شرکت ملی نفت ایران اختصاص داده خواهد شد.
بر اساس اهداف برنامه چهارم توسعه (84-89) نفت کشف شده قابل استحصال 4 هزار و 986 میلیون بشکه (سالانه 800 میلیون بشکه) پیش بینی شده بود اما با تلاش متخصصان امور اکتشاف شرکت ملی نفت ایران مقدار نفت کشف شده در برنامه چهارم به سالانه 1800 میلیون بشکه رسید و این یعنی 2.7 برابر بیشتر از برنامه، همچنین گاز اکتشاف شده در این دوره زمانی 3 هزار و 131 میلیارد متر مکعب بوده که نسبت به اهداف برنامه 9.2 برابر بیشتر بود.
هم اکنون ضریب موفقیت اکتشاف در دنیا 30 تا 35 درصد است اما در ایران با وجود ریسک های اکتشافی در برنامه 5 ساله دوم ضریب موفقیت 57 درصد، در پنج ساله سوم 79 درصد در برنامه چهارم 83.3 درصد و پیش بینی ضریب موفقیت اکتشاف در برنامه پنجم توسعه نیز بالای 80 درصد است.
بر اساس برنامه ریزی تعیین اهداف اکتشافی، هم اکنون بیشترین فعالیت های اکتشافی در حوزه زاگرس جنوب انجام می شود و مدیریت اکتشاف در نظر دارد که فعالیت های اکتشافی خود را به مناطق خارج از این محدوده گسترش دهد و به همین منظور، فعالیت های اکتشافی خود را در ایران مرکزی، کپه داغ و مغان از سر گرفته؛ به گونه ای که در ایران مرکزی، بلوک ساوه، زواره، کاشان و گرمسار و کپه داغ حفاری و لرزه نگاری کرده است.
مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران هم اکنون دارای 12 دکل غیر ملکی است و مقرر شده دو دستگاه از این دکل ها به مناطقی غیر از مناطق نفت خیز اختصاص پیدا کند.