روزنامه شرق: لغو امتیاز روزنامه آرمان امروز از سوی هیئت نظارت بر مطبوعات، مغایر قانون مطبوعات است. هیئت نظارت بر مطبوعات، با استناد به تبصره ۳ ماده ۸ و تبصره ماده ۱۱ قانون مطبوعات اقدام به لغو امتیاز این روزنامه کرده است؛ اما هیچیک از مواد یادشده به هیئت نظارت اجازه نمیدهد این روزنامه را لغو امتیاز کند.
در قسمتی از یادداشت به قلم کامبیز نوروزی آمده است: اولاً؛ طبق تبصره ۳ ماده ۸ «واگذاری امتیاز نشریه به غیر، اعم از قطعی و شرطی و اجاره امثال آن ممنوع است و جرم محسوب میشود…». حتی به فرض آنکه مثلاً آرمان امروز واگذار شده باشد، این تبصره موجب لغو امتیاز از سوی هیئت نظارت یا دادگاه نیست. برای روشنتر شدن این موضوع اضافه میشود که ضمانت اجرای تبصره ۳ ماده ۸ در ماده ۳۵ قانون مطبوعات ذکر شده است که باز هم هیچ ربطی به هیئت نظارت ندارد؛ بلکه رسیدگی به آن فقط در صلاحیت دادگاه است و مجازاتی بهعنوان لغو امتیاز نیز ندارد.
ثانیاً؛ استناد به تبصره ماده ۱۱ نیز از یک نگاه حقوقی شگفتانگیز است. طبق تبصره ماده ۱۱ «درصورتیکه صاحب پروانه یکی از شرایط مقرر در ماده ۹ این قانون را فاقد شود، به تشخیص هیئت نظارت… پروانه نشریه لغو میشود». شاید خواندن متن ماده ۹ قدری با آن زبان خشک حقوقی ملالآور باشد؛ ولی برای فهم موضوع بد نیست این ملال را تاب بیاوریم و مشاهده کنیم چه رخ داده است.
متقاضی پروانه طبق ماده ۹ باید دارای شرایط زیر باشد:
۱- تابعیت ایران
۲- دارابودن حداقل ۲۵ سال سن
۳- عدم حجر و ورشکستگی به تقلب و تقصیر
۴- عدم اشتهار به فساد اخلاق و سابقه محکومیت کیفری… که موجب محرومیت از حقوق اجتماعی باشد
۵- داشتن صلاحیت علمی در حد لیسانس یا پایانسطح در علوم حوزوی
۶-پ ای بندی و التزام عملی به قانون اساسی.
تصمیم هیئت نظارت بر مطبوعات به لغو امتیاز آرمان امروز، به استناد تبصره ماده ۱۱ به معنی آن است که صاحبامتیاز این روزنامه یکی از شش شرط فوق را از دست داده است.
هیئت نظارت، به روش همیشگی خود، نگفته است صاحبامتیاز کدامیک از شرایط را از دست داده است؛ مثلاً تابعیت ایرانیاش را از دست داده یا سن صاحبامتیاز ناگهان از ۴۰، ۵۰ سال به کمتر از ۲۵ سال سقوط کرده است؟ یا او ورشکسته به تقلب و تقصیر شده (که چنین تشخیصی منحصراً برعهده دادگاه است) یا خدای نکرده صاحبامتیاز اشتهار به فساد یافته یا محکوم شده است یا اینکه مدرک دانشگاهیاش نادرست است و….