خبرگزاری میزان: رئیس مرکز ملی تحقیقات حقوق سلامت با بیان اینکه تولید برخی از کالاهای آسیب رسان از جمله نوشابه در کشور اجتناب ناپذیر است، گفت: باید تبلیغ کالاهای آسیب به هر طریقی ممنوع شود.
محسن نجفی خواه رئیس مرکز ملی تحقیقات حقوق سلامت در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان، با تاکید بر ضرورت مقابله با تبلیغات کالاهای آسیب رسان، گفت: تولید برخی از کالاهای آسیب رسان از جمله نوشابه یا سیگار در کشور اجتناب ناپذیر است، اما این دلیل نمیشود که رسانه ملی یا تبلیغات محیطی به تبلیغ آن بپردازند.
وی با بیان اینکه بعضی از کالاهای آسیب رسان که سلامتی را به شدت در مخاطره قرار میدهد و مخالف حقوق بهداشتی مردم بوده به کل تولید نمیشود، افزود:، اما کالاهای آسیب رسان که گفته میشود یعنی کالایی که اجتناب پذیر است این نوع کالا مانند سیگار و نوشابه به سبب تقاضایی که جامعه دارد اگر جلوی تولید یا واردات آن نیز گرفته شود به صورت قاچاق وارد میشود.
نجفی خواه با تاکید بر اینکه در خصوص کالاهای آسیب رسان دو حکم در قانون آمده است، تصریح کرد: در یک حکم گفته شده که از این نوع کالاها عوارض گرفته شود یعنی حالا که نمیتوان جلوی تولید آن را گرفت به سبب اینکه هزینههای درمانی کشور را بالا میبرد باید عوارض سنگین بپردازند.
وی ادامه داد: این نوع عوارض وضع شده بر خرده فروشیها و عمده فروشها متاسفانه کامل گرفته نمیشود و سقف ریالی آن هم کم زده میشود که این خلاء باید با اصلاح قانون از سوی مجلس جبران شود.
نجفی خواه با بیان اینکه ممنوعیت تبلیغ کالاهای آسیب رسان باید مدنظر باشد، گفت: قانونی که در این رابطه وجود دارد ممنوعیت تبلیغ کالاهای آسیب رسان بوده، اما در متن گفته شده تبلیغات خلاف واقع کالاهای مختلف ممنوع است که این خود مقابله با این نوع تبلیغات را با مشکل مواجه میکند.
وی با تاکید بر اینکه ممنوعیت صریح کالاهای آسیب رسان در قانون مصوب مجلس نیست، افزود: باید مجلس به این موضوع ورود کرده و با اصلاح قانون پیشین امکان تبلیغ این نوع کالاها را سلب کند.
رئیس مرکز ملی تحقیقات حقوق سلامت با بیان اینکه وزارت بهداشت آیین نامهای برای مقابله با کالاهای آسیب رسان تدیون و به هیات دولت ارسال کرده است، گفت: موارد ممنوعیت باید لحاظ شود تا صداو سیما و تبلیغات محیطی به واسطه آن ممنوع شود.