آغاز بهره‌برداری از ۱۲۵ کیلومتر خط لوله نهم سراسری انتقال گاز

 

به گزارش نفت دیلی، بهره‌برداری از ۱۲۵ کیلومتر خط لوله انتقال گاز نهم سراسری با ظرفیت ۶۰ میلیون مترمکعب آغاز شد.

 

خط لوله انتقال گاز نهم سراسری که در کنار خط ششم سراسری عهده‌دار تامین پایدار انتقال گاز در کریدور غرب کشور است از مبدا بیدبلند به مقصد مرز بازرگان در حال ساخت است که اکنون بهره‌برداری از ۱۲۵ کیلومتر خط لوله احداث‌شده این خط، در منطقه ۷ عملیات انتقال گاز آغاز شده است.

 

امین عبادی، مدیر منطقه هفت عملیات انتقال گاز گفت: با بهره‌برداری از این خط لوله حجمی به مقدار بیش از ۶۰ میلیون مترمکعب در روز با فشاری برابر ۱۳۰۵ PSI (پوند بر اینچ مربع) انتقال خواهد یافت.

 

وی افزود: با بهره‌مندی از توان خط ششم سراسری انتقال گاز و اضافه شدن بخش جدید خط نهم سراسری انتقال گاز، تمهیدات لازم برای استمرار انتقال گاز به شهرها، روستاها و صنایع استان‌های غربی و سردسیر کشور در فصل سرد امسال در نظر گرفته شده است تا با همکاری شرکت‌های گاز استانی، هیچ‌یک از مشترکان بخش‌های خانگی، تجاری، صنعتی و نیروگاهی با مشکل تامین سوخت روبه‌رو نشوند.

 

تحقق وعده شرکت ملی گاز ایران برای راه‌اندازی قطعه‌ای از خط نهم سراسری

 

حسن منتظر تربتی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران ماه گذشته درباره پروژه‌های بزرگ صنعت گاز کشور که تا پایان امسال به بهره‌برداری خواهند رسید، صحبت کرده بود و به افتتاح این متراژ از خط نهم سراسری انتقال گاز نیز اشاره داشت.

 

وی در این باره اعلام کرده بود: امسال بهره‌برداری از ۸۳۰ کیلومتر خط لوله فشار قوی در برنامه شرکت ملی گاز ایران قرار دارد و مطابق برنامه‌ریزی انجام‌شده در قالب اجرای ۱۵ پروژه، خط لوله ۵۶ اینچ قطعه دهگلان به میاندوآب در مسیر خط لوله نهم سراسری به طول ۱۲۴ کیلومتر به بهره‌برداری خواهد رسید.

 

بهرام صلواتی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران نیز تیرماه امسال از سپری شدن مراحل نهایی راه‌اندازی قطعه دهگلان - میاندوآب خط نهم سراسری خبر داده بود.

 

به گفته صلواتی، خط نهم سراسری انتقال گاز از خطوط اولویت‌دار و مهم شرکت ملی گاز ایران است که از بیدبلند آغاز می‌شود و تا مرز بازرگان ادامه دارد. به لحاظ توپوگرافی، مسیر خط لوله انتقال گاز دهگلان تا میاندوآب از کوهستان‌هایی با شیب‌های تند و زمین‌هایی  پوشیده از سنگ عبور می‌کرد که این وضع جغرافیایی بر روند فعالیت‌ها تاثیرگذار بود، اما با افزایش منابع، ماشین‌آلات، تجهیزات و شیفت‌های مختلف کاری، همه این موانع یکی پس از دیگری برطرف شد.

 

عبور از رودخانه پرآب و عریض قزل اوزن، ۳۱ مورد عبور از جاده آسفالت و پنج مورد عبور از رودخانه‌های پرآب و دائمی از دشواری‌های اجرای این طرح بود. سرانجام، با تکمیل و راه‌اندازی پروژه‌های خط لوله نهم سراسری، پایداری کامل گازرسانی در انتهای کردستان و ورودی آذربایجان برقرار شده و کمبود و افت فشار گاز که سبب ایجاد مشکل برای هم‌وطنان در برخی شهرهای سردسیر می‌شد، به‌طور کامل برطرف می‌شود.



 
انگليسی فارسی
تبليغات
نظرسنجی
وب سايت ما چگونه است؟
عالی
خوب
قابل قبول
متوسط
ضعيف
بد