رییس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور از تعطیلی ۹ مدرسه ایرانی در خارج از کشور به دلیل نبود دانشآموز خبر داد.
«غلامرضا کریمی» رییس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره آخرین وضعیت مدارس خارج از کشورگفت: با توجه به تاکیدی که مقام معظم رهبری داشتند، استراتژی ما بر این بوده که هیچ مدرسهای در خارج از کشور به خاطر چالشهای ارزی تعطیل نشود و ما از ابتدا با وجود این چالشها این تصمیم را گرفتیم، لذا هیچ مدرسهای را به خاطر مشکلات ارزی تعطیل نکردیم.
وی با بیان اینکه تعداد ثبتنام دانشآموز در مدارس خارج از کشور به اندازه سال گذشته بوده است، گفت: امسال تعداد ۱۳ هزار و ۷۵۰ دانشآموز در مدارس خارج از کشور ثبتنام کردند که سال گذشته تقریبا همین آمار را داشتیم. البته تعدادی از مدارس به خاطر کاهش تعداد دانشآموز تعطیل شدند. به عنوان مثال ۹ مدرسه در خارج از کشور به دلیل اینکه اینکه تعداد دانشآموزانش زیر ۷ نفر بود، تعطیل شدند، لذا به این خاطر نبوده که کمبود معلم داشته باشیم.
رییس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور گفت: اکنون ما به صوت جدی با چالش ارزی مواجه هستیم. به طور مثال سال تحصیلی ۹۶-۹۷ تعداد ۴۰۱ نفر نیروی اعزامی مستقر با حقوق ارزی داشتیم، اما امسال با ۱۳۵ معلم اعزامی سامانه مدرسههای خارج از کشور را جمعبندی میکنیم، این اتفاق یک کاهش بسیار چشمگیر در تعداد نیروهای اعزامی با حقوق ارزی بوده که کار را سخت کرده است. در عین حال تلاش کردیم با اعزام نیروهای ریالی، نیروهای محلی و حتی بهرهگیری از ظرفیتهای دانشجویان مشکلاتمان را حل کنیم تا مدارس کار خود را از اول مهر آغاز کنند.
کریمی با اعلام آمار معلمان اعزامی به خارج از کشور گفت: برای امسال ۳۰ نفر نیرو با حقوق ارزی اعزام کردیم که البته یک تعداد دیگر هم در پروسه اعزام هستند. بزرگترین چالش ما اعزام نیرو با حقوق ارزی است که بسیار هزینهبر است و با توجه به شرایط ارزی امکان تامین این نوع نیروها وجود ندارد. یکی از دلایلی که ما معوقات سنگین و زیادی داریم، این است که تامین حقوق نیروی اعزامی با حقوق ارزی سخت شده است.
وی اشاره کرد: نیروهای محلی ما سال گذشته ۶۸۱ نفر بوده و امسال به ۸۸۱ نفر افرایش پیدا کرده است. همچنین تعداد نیروی تبعه غیرفرهنگی با حقوق ریالی سال گذشته ۱۸۶ نفر بوده و الان به ۲۱۹ نفر رسیده است. ما سعی کردیم با شیوههای جایگزین کمبود معلم در خارج از کشور را جبران کنیم. همچنین سال گذشته ۱۱۲ مدرسه داشتیم که امسال به ۱۰۱ مدرسه کاهش پیدا کرده، اما علت آن کمبوده معلم نبوده است، بلکه به خاطر کاهش تعداد دانشآموزان و یک سری مشکلات از این قبل بوده است.
رییس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور درباره پرداخت معوقات فرهنگیان گفت: از کل بودجه سال ۹۸ حدود ۵۰ درصد تخصیص ریالی پیدا کرد که به علت محدودیتهایی از سوی بانک مرکزی نتوانتسیم آن را تبدیل به ارز کنیم. خوشبختانه با پیگیری خوبی که وزیر جدید آموزش و پرورش انجام دادند، بانک مرکزی در وهله اول حدود دو میلیون یورو برای این امر اختصاص داد و دوباره در پیگیری جدید حدود چهارونیم میلیون یورو اختصاص دادند. طبیعتا گشایشهای خوبی صورت خواهد گرفت تا ما بخشی از حقوق نیروهای منقضی از خدمت را پرداخت و بخشی از هزینههای جاری مدارس را تامین کنیم.
کریمی گفت: امیدواریم با تخصیص ۱۰۰ درصدی که سازمان مدیریت و برنامهریزی انجام خواهد داد به زودی بخش قابل توجهی از بدهیهای انباشته قبلی را تسویه حساب کنیم. اکنون دو میلیون یورو آماده است و ظرف همین هفته بین مدارس خارج از کشور توزیع میشود. همچنین بانک مرکزی نیز با چهار و نیم میلیون یورو موافقت کرده است، فکر میکنم ۱۰ الی ۱۵ روز آینده اگر قطعی شود از طریق سفارت خانهها توزیع خواهد شد.
او افزود: معوقات ما در حال حاضر ۲۳ میلیون یورو است که بخشی از آن را توسط بودجه جاری پرداخت میکنیم و برای بخشی دیگر امیدواریم دولت راهکاری پیدا کند یا برای بودجه سال آینده یک افزایش قابل توجهی برای مدارس خارج از کشور در نظر گرفته شود که بتوانیم بدهیها را تسویه کنیم و روال را به حال عادی برگردانیم.
رییس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور در پایان با اشاه به حق مسکن معلمان خارج از کشور اظهار داشت: مجموع همه اینها متشکل از پرداخت فوقالعاده شغل و حق مسکن است. بدهیهای فوقالعاده شغل تا شهریور سال گذشته پرداخت شده و حق مسکن کل سال ۹۷ پرداخت نشده بود که همه اینها را به مرور با مبالغی که از بانک مرکزی دریافت میکنیم، تسویه خواهیم کرد.