یک پزشک عمومی با بیان اینکه آنفلوآنزا، یک بیماری بالینی بوده که به مراقبت های ویژه نیاز دارد، گفت: آنتی بیوتیک در این بیماری بی اثر بوده و شاید دوره درمان بیماری را طولانی تر کند.
دکتر پژمان غیائی در گفتوگو با ایسنا در تشریح بیماری جدید آنفلوآنزا، اظهار کرد: آنفلوآنزا یک بیماری ویروسی است که ویروس های این بیماری متفاوت بوده و دائماً در حال تغییر جهش است به طوریکه یک نوع از این ویروس ها، با نام علمی H1N1 است.
وی درباره مشکلاتی که این ویروس برای بدن ایجاد می کند، بیان کرد: این ویروس باعث ضعف سیستم ایمنی بدن شده و یک نوع باکتری به بدن بیمار وارد می کند که عفونت سینه را با خود همراه کرده و اغلب باعث ذات الریه میشود.
این پزشک با بیان اینکه بیماری های ویروسی داروی خاصی ندارند و در افراد متفاوت نوع بیماری متفاوت بوده و بسیار مُسری است، تأکید کرد: تا کنون داروی خاصی برای این بیماری ساخته نشده و واکسن نیز برای همه بیماران پاسخ نمی دهد.
غیائی درباره علائم این بیماری تصریح کرد: علائم این بیماری همانند سرماخوردگی یعنی سردرد، آبریزش بینی، سرفه، گلودرد، دردبدن، بی حالی و افت فشار است با این تفاوت که بسیار شدیدتر از سرماخوردگی معمولی خواهد بود.
وی ادامه داد: کودکان، سالمندان، زنان باردار، مبتلایان به آسم، افرادی که عمل قلب باز انجام داده، شیمی درمانی کرده اند، دیالیز انجام می دهند و افرادی که پیوند قلب یا کلیه انجام داده اند، بیش از سایر افراد در معرض این بیماری قرار دارند و به علت ضعیف بودن سیستم ایمنی این افراد، احتمال مرگ و میر وجود دارد.
این پزشک یادآور شد: استفاده از ماسک، رعایت بهداشت فردی، شستن دست ها، اجتناب از دست دادن با افراد بیمار، ایزوله افراد بیمار در منزل، استفاده از بُخور، مصرف شلغم، مرکبات و مایعات گرم در افراد بیمار توصیه می شود.
غیائی خاطرنشان کرد: واکسن آنفلوآنزا برای همه افراد توصیه نمی شود و فقط به افرادی که سیستم ایمنی ضعیف تری دارند و یا در اماکن پر تجمع همانند مهدها، مدارس، خوابگاه های دانشجویی و پادگان ها هستند، توصیه می شود.
وی با تأکید بر اینکه این بیماری داروی خاصی ندارد و دوره آن از هفت تا ۱۴ روز به طول می انجامد، بیان کرد: آنتی بیوتیک در این بیماری بی اثر بوده و شاید دوره درمان بیماری را طولانی تر کند اما در زمان عفونت ریه و پس از باکتریایی شدن بیماری توصیه می شود.