امروز تکلیف ترامپ روشن می‌شود

 خبرگزاری مهر: سرانجام پس از چند ماه جنجال و برگزاری جلسات استماع در کنگره آمریکا در خصوص «اوکراین گیت»، مجلس نمایندگان امروز سه شنبه با صدور کیفرخواستی علیه ترامپ درباره استیضاح وی رای گیری می کند.

 

پرونده ای که با سر و صدای زیاد و فشارهای کاخ سفید برای مسکوت ماندن آن به جریان افتاد و در راه رسیدگی به آن چهره های متعددی از مقامات فعلی و سابق دولت آمریکا در کنگره حاضر شده و به ادای شهادت پرداختند اکنون به مرحله حساسی رسیده است.

امروز تکلیف ترامپ روشن می‌شود

 

پرونده اوکراین گیت که با افشای مکالمه تلفنی «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا و «ولادیمیر زلنسکی» همتای اوکراینی وی، و تهدید ترامپ برای قطع کمک های مالی واشنگتن به کی یف به جریان افتاد، تبدیل به کابوسی وحشتناک برای ترامپ شده و هر چند که وی ادعا می کند از این پرونده سربلند بیرون می آید اما حقیقت آن است که ممات و حیات سیاسی ترامپ به این پرونده گره خورده است.

 

در همین رابطه روز شنبه ۱۷ آذر در جلسه ای طولانی که پشت درهای بسته برگزار شد، اعضای دموکرات مجلس نمایندگان با هدف تنظیم متن استیضاح رئیس جمهوری این کشور که به «بیانیه استیضاح» معروف شده به گفتگو پرداختند و بعد از پایان این جلسه که جزئیات آن هنوز مشخص نیست کمیته قضایی مجلس نمایندگان اعلام کرد که روند تنظیم این سند هنوز ادامه دارد.

 

بر اساس اعلام این کمیته، بیانیه استیضاح ترامپ به زودی آماده می شود و قرار است امروز سه شنبه در مورد آن رای گیری شود.

 

دونالد ترامپ متهم شده که پیش از مکالمه تلفنی با ولادیمیر زلنسکی کمک نظامی ۳۹۰ میلیون دلاری واشنگتن به کی‌یف را متوقف کرده تا او را برای انجام تحقیقات درباره جو بایدن و فرزندش که عضو هیئت مدیره یک شرکت گاز اوکراین بوده تحت فشار قرار دهد.

 

اکثریت دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا این اقدام را سوءاستفاده از قدرت برای پیشبرد منافع شخصی و مبارزات سیاسی در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده ارزیابی می‌کنند و تحقیقات برای استیضاح ترامپ را در پیش گرفته‌اند.

 

نظرسنجی ها نشان می دهد که تقریبا ۸۰ درصد دموکرات ها، بیش از ۴۸ درصد از مستقلین و کمتر از ۱۰ درصد از جمهوریخواهان از طرح استیضاح حمایت کرده اند.

 

این در حالی است که کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان آمریکا در گزارش جدید خود به «تلاش چند ماهه» رئیس جمهور این کشور و سوء استفاده وی از قدرت و اختیاراتش برای «جلب و تشجیع مداخله خارجی به نفع خود در انتخابات [ریاست جمهوری] ۲۰۲۰ آمریکا» پرداخت.

 

این گزارش به طور مفصل شرح می دهد که ترامپ و دولت وی «پویشی بی سابقه از اقدامهای کارشکنانه» را با هدف جلوگیری از انتشار شواهد و مدارک مرتبط به پرونده استیضاح خود به راه انداخته اند.

 

در خلاصه اجرایی این گزارش آمده است: «دونالد ترامپ نخستین رئیس جمهور در تاریخ آمریکا است که تلاش می کند بطور کامل مانع از روند تحقیقات برای استیضاح خود شود. حتی رئیس جمهور ریچارد نیکسون- که با خودداری از ارائه شواهد و مدارک لازم در فعالیت کنگره اختلال ایجاد می کرد - صلاحیت و مرجعیت کنگره را برای انجام تحقیق در خصوص استیضاح خود پذیرفت».

 

این گزارش در توضیح «پویش ارعاب و تهدید» رئیس جمهور کنونی آمریکا می نویسد که ترامپ «آشکارا در مورد احتمال مقابله به مثل» صحبت کرده و به شاهدان احتمالی نیز [بطور لفظی] حمله کرده است.

 

گفتنی است که ماه گذشته، «ماریا یووانوویچ» فرستاده پیشین دولت آمریکا در اوکراین شهادت داد که ترامپ وی را به «اقدام تلافی جویانه» تهدید کرده است.

 

در صورتیکه بعد از صدور کیفرخواست، مجلس نمایندگا رای به استیضاح ترامپ بدهد، این موضوع به سنا ارجاع داده می شود و باید سناتورهای آمریکا درباره ترامپ تصمیم بگیرند. نظر به اینکه در حال حاضر جمهوریخواهان اکثریت کرسی های سنا را در اختیار دارند پیش بینی ها حکایت از آن دارد که احتمال رهایی ترامپ از مسلخ استیضاح وجود دارد. چرا که در حال حاضر تعداد سناتورهای دموکرات 47 نفر است و برای عزل ترامپ از قدرت رأی 67 سناتور(دو سوم مجلس سنا) لازم است. بر این اساس 20 سناتور جمهوری خواه باید به دموکراتها بپیوندند که امری محال به نظر می رسد.

 

با این حال در فاصله کمتر از یک سال مانده تا انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ و تلاشی که دموکرات ها برای پیروزی بر ترامپ در این رقابت ها دارند، نتیجه کیفرخواستی که علیه ترامپ صادر می شود هر چه باشد بر روی فعالیت های انتخاباتی وی تاثیر می گذارد و می تواند سبب تقویت جبهه دموکرات ها در برابر جمهوریخواهان شود.

 

در این میان اما سایت تحلیلی نشنال اینترست اخیرا مقاله ای با قلم «هانتر درنسیس» منتشر نموده که در آن نویسنده ادعا می کند با توجه به نزدیک شدن به انتخابات ۲۰۲۰، استیضاح سرنوشت ترامپ را تعیین نخواهد کرد.



 
انگليسی فارسی
تبليغات
نظرسنجی
وب سايت ما چگونه است؟
عالی
خوب
قابل قبول
متوسط
ضعيف
بد