نتایج تحقیقات و بررسیهای صورت گرفته در انگلیس نشان میدهد که این کشور بعد از لهستان پایینترین سرانه پزشک در کل اروپا را دارد.
به گزارش ایرنا بر اساس اعلام سازمان همکاری و توسعه اقتصادی سرانه پزشک برای هر یکهزار انگلیسی ۲.۸ نفر برآورد میشود. این در حالی است که سرانه پزشک برای سایر کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی در حدود ۳.۵ نفر اعلام شده است.
نکته قابل توجه اینجاست که درآمد پزشکان خانواده و متخصصان انگلیسی سه برابر بیشتر میانگین دستمزد ملی در این کشور است.
طبق تحقیقات سازمان همکاری و توسعه اقتصادی که نتایج آن بر اساس پژوهش بر روی دادههای سالهای بین ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۷ میلادی بدست آمده، انگلیس به میزان قابل توجهی به آموزش نیروی متخصص در خارج وابسته است به طوریکه حدود ۲۸.۷ درصد از پزشکان این کشور خارج از انگلیس فارغالتحصیل میشوند. انگلیس در این رابطه دارای رتبه پنجم نسبت به سایرکشورهای اروپایی است.
انگلیس همچنین بلحاظ آموزش پرستاران در خارج از این کشور دارای رتبه دوم در سراسر اروپاست. در واقع ۱۵ درصد از پرستاران انگلیسی خارج از این کشور آموزش داده اند که بعد از سوئیس بالاترین حد بشمار می رود.
از سویی آمار سازمان خدمات ملی درمان انگلیس نشان می دهد که کمبود پزشک خانواده سبب شده تا بسیاری از بیماران باید در نوبتهای طولانی انتظار بکشند و به ویژه زنان قادر به ملاقات با پزشک همجنس خود نباشند.
دادههای آمار نشان می دهد که بیماران زن در بیش از ۶۰۰ درمانگاه تنها قادر به ملاقات با پزشک مرد هستند.
چندی پیش انجمن بیماران انگلیس نیز گزارش داد که طی سه سال گذشته دستکم پنج هزار و ۵۰۰ بیمار به دلیل کمبود امکانات پزشکی در این کشور جان باختهاند.
سازمان خدمات بهداشت ملی انگلیس (ان اچ اس) برای اولین بار در سال ۱۹۴۸ و پس از پایان جنگ دوم جهانی بهمنظور ارائه خدمات درمانی به آسیب دیدگان و مجروحان جنگی راهاندازی شد و در حال حاضر با داشتن یکمیلیون و ۶۰۰ هزار کارمند، بهصورت رایگان به مردم انگلستان خدمات بهداشتی ارائه میکند.
این نهاد بهداشتی در حدود ۶۵ میلیون تن را در سراسر انگلستان (انگلیس، ولز، اسکاتلند و ایرلندشمالی) تحت پوشش قرار داده، اما علاوه بر مشکلات مالی، با بحران کمبود نیروی انسانی نیز مواجه است. این معضل پس خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و محدود شدن بهکارگیری نیروهای پزشکی از خارج انگلیس بهویژه از اروپا، تشدید خواهد شد.