ایسنا: به نقل از ساینسدیلی، پوشک خیس برخی از نوزادان، دلیل سروصدای آنها و تقاضای تعویض آن است؛ در حالی که امکان دارد سایر نوزادان بدون شکایت از این شرایط، خوشحال به نظر برسند اما اگر پوشک بیش از اندازه خیس بماند و تعویض نشود، میتواند به بروز سوزش و ناراحتی نوزاد و والدین او بیانجامد.
پژوهشگران دانشگاه "ام.آی.تی"(MIT)، نوعی پوشک هوشمند ابداع کردهاند که یک حسگر مخصوص رطوبت دارد و میتواند خیس بودن پوشک را اطلاع بدهد. هنگامی که حسگر، رطوبت را تشخیص میدهد، سیگنالی را به تلفن همراه یا رایانه ارسال میکند.
این حسگر، یک برچسب "سامانه بازشناسی با امواج رادیویی"(RFID) را در بر دارد که زیر لایهای از پلیمر با قابلیت جذب بالا قرار گرفته است. این پلیمر، نوعی هیدروژل است که معمولا در پوشکها و برای جذب رطوبت به کار میرود. هیدروژل پس از خیس شدن، منبسط میشود و قابلیت رسانایی پیدا میکند. این شرایط موجب میشود تا برچسب سامانه بازشناسی با امواج رادیویی، سیگنالی را به بازخوان برچسب ارسال کند.
به گفته پژوهشگران، طراحی این فناوری، هیدورژل را برای نخستین بار به عنوان یک آنتن در حال کار به نمایش میگذارد که میتوان رطوبت را با استفاده از سامانه بازشناسی با امواج رادیویی احساس کند. این حسگر میتواند جایگزینی کمهزینه و قابل بازیافت برای دیگر فناوریهای مربوط به پوشک باشد.
ممکن است پوشکهای هوشمند به مرور زمان بتوانند به شناسایی مشکلات خاص حوزه سلامت از جمله یبوست یا بیاختیاری ادرار کمک کنند. این حسگر جدید میتواند به طور خاص برای پرستاران و کسانی که از نوزادان مراقبت میکنند، کاربرد داشته باشد.