به گزارش نفت دیلی، مدیرکل امور پژوهش وزارت نفت با اشاره به ابلاغ شیوهنامه اعطای کمک هزینه پژوهشی برای فناوری (پژوهانه) از سوی وزیر نفت، عنوان کرد: این موضوع به جهتدهی مناسب به پایاننامههای دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی دانشگاهها در راستای حل چالشهای صنعت نفت کمک خواهد کرد.
مهدی احمدخانبیگی افزود: در راستای پیوند صنعت و دانشگاه، وزارت نفت اقدامهای نوآورانه خود را از سالهای گذشته آغاز کرده است و در همین راستا امسال شیوهنامه فرصت مطالعاتی وزارت نفت توسط وزیر نفت ابلاغ شد. همچنین بهمنظور اثربخش کردن فعالیتهای تحقیقاتی و پژوهشی اعضای هیئت علمی دانشگاههای سراسر کشور در حوزه پژوهشهای مرزدانش مورد نیاز صنعت نفت کشور، دستورعمل اعطای گرنت فناوری به نخبگان دانشگاهی نیز تدوین و ابلاغ شده است.
مدیرکل امور پژوهش وزارت نفت ادامه داد: وزارت نفت منطبق بر اهداف تعیین شده در اسناد بالادستی و در راستای تحقق اهداف سند چشمانداز ۲۰ ساله کشور، نقشه جامع علمی کشور، اجرای قانون برنامه پنجم توسعه و امعان نظر به اهمیت روزافزون پژوهش و فناوری در عصر اقتصاد دانشبنیان و بهمنظور کمک به ایجاد و ارتقای ظرفیتهای تولید علم و فناوری در سطح ملی، اقدام به اعطای گرنت پژوهشی به محققان و اعضای هیأت علمی میکند.
وی با بیان اینکه در این طرح، اعطای گرنت پژوهشی پس از دریافت پیشنهاد انجام طرح تحقیقاتی از سوی متقاضیان (اعضای هیئت علمی) و طی کردن فرآیند تصویبخواهی منطبق بر مکانیسمهای پیشبینیشده در این شیوهنامه صورت میگیرد، افزود: متناسب با امتیاز درنظر گرفته شده با هر یک از عناوین تحقیقاتی، اعطای مبلغ پژوهانه برای هر طرح، مطابق با شرایط مندرج در شیوهنامه، حداکثر تا سقف سه برابر نصاب معاملات کوچک، از سوی شرکتهای زیرمجموعه وزارت نفت امکانپذیر است.
خانبیگی با اشاره به اینکه نکته حائز اهمیت در این حوزه، لزوم شکلگیری گروههای تحقیقاتی مشتمل بر استادان دانشگاه و دانشجویان است گفت: این موضوع خود به جهتدهی مناسب به پایاننامههای دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی دانشگاهها در راستای حل چالشهای صنعت نفت منجر خواهد شد و همچنین جلب مشارکت حداکثری استادان و دانشجویان با نگاه نفع دوسویه صنعت نفت و جامعه دانشگاهی برای شناسایی و خلق ایده برای حل مسائل، ترویج مفاهیم حوزه برنامهریزی راهبردی و آگاهیسازی عمومی را به همراه خواهد داشت.