حجتالاسلام والمسلمین پورمحمدی در حاشیه همایش ملی «حماسه ماندگار 9 دی» در دانشکده حقوق دانشگاه تهران در پاسخ به سئوالی مبنی بر این که با توجه به اینکه در مورد خودروها مطرح شد، یکسری مشکلاتی وجود دارد که آنها مسبب آلودگی هوا هستند آیا سازمان بازرسی کل کشور به بحث آلودگی هوا ورود کرده؟ اظهار داشت: بحث آلودگی هوا، بحث گسترده ای است و قضاوت آن هم به کارشناسی دقیق متخصصین و آزمایش های مختلف بستگی دارد.
وی گفت: یکسری عوامل آشکار برای آگاهی هوا وجود دارد و ذهن همه هم متوجه آن علل است. در این زمینه رسانهها میتوانند نقش داشته باشند و نظر متخصصین و محققین را بگیرند و منتشر کنند. اما یکسری اطلاعات پنهان و تخصصیتر وجود دارد و مهمتر از آن، نسبت آن عوامل است. مثلاً در خصوص بنزینی که در مجتمع های پتروشیمی گرفته می شود بررسی های نشان می دهد که تاثیر خیلی کمتری بر آلودگی هوا دارد. تفاوت معناداری بین بنزین توزیع شده در سال جاری و سنوات قبل نمی بینیم. حجت الاسلام پورمحمدی خاطر نشان کرد: واقعیت این است که در شهری مثل تهران وقتی بیش از سه میلیون خودرو چند میلیون موتور سیکلت در حال تردد است حتی اگر سوخت صحیح هم داشته باشند و ایجاد آلودگیشان هم شدید نباشد، همین خودبهخود بحران آلودگی ایجاد میکند.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: البته باید در خصوص همین علل آلودگی هوا که مشخص و روشن است و اثر بیشتری نسبت به عاملهای دیگر دارد تصمیم گیری کنیم بعد برویم سراغ دیگر عوامل. وی اقدام دولت در زمان بندی ساعات ترددها را خوب توصیف کرد و افزود: این، تسهیل در ترافیک ایجاد می کند و البته آلودگی را نیز کاهش می دهد.
حجتالاسلام والمسلمین پورمحمدی در پایان گفت: گزارش های سازمان بازرسی کل کشور در خصوص آلودگی هوا در حال تکمیل است و در آن به برخی یافته های جدید و غیر قابل پیش بینی رسیدیم.
بررسیها درباره آلودگی هوای تهران
بدنبال انتشار مصاحبه آقای پورمحمدی با خبرنگاران ، روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور طی اطلاعیه ای تصریح کرد: « بر اساس بازرسی انجام شده توسط این سازمان، بنزین تولید مجتمعهای پتروشیمی(موسوم به بنزین پتروشیمی) عامل اصلی آلودگی هوای آذرماه سال جاری در کلانشهرها نمیباشد و تاکنون در هیچکدام از مبادی عرضه سوخت بدون اختلاط با بنزین پالایشگاهی در اختیار مصرفکنندگان قرار نگرفته است. ضمناً صرف نظر از سایر اجزای تشکیلدهنده، عدد اُکتان بنزین پتروشیمی به عنوان عامل آرامسوزی و کیفیت احتراق به دلایل فنی عموماً بالاتر از سایر بنزینهای تولید داخل یا وارداتی است لکن عدد اکتان مجموع بنزین عرضهشده در کشور به جهات مختلف از سطح استانداردهای جهانی تا حدودی پایینتر است.
به هر حال نتایج بررسیهای این سازمان پیرامون موضوع آلودگی هوا و عوامل موثر بر آن و همچنین کیفیت و استانداردهای سبد سوخت کشور بهطور جامع در حال تکمیل و ارسال به مراجع مسؤول میباشد.»
به گزارش نفت ديلي ، صرف نظر از سایر اجزای تشکیلدهنده، عدد اُکتان بنزین پتروشیمی به عنوان عامل آرامسوزی و کیفیت احتراق به دلایل فنی عموماً بالاتر از سایر بنزینهای تولید داخل یا وارداتی است لکن عدد اکتان مجموع بنزین عرضهشده در کشور به جهات مختلف از سطح استانداردهای جهانی تا حدودی پایینتر است.....
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در جمع خبرنگاران، آخرین وضعیت پروندههای مربوط به بیمه ایران، معامله زمین در کیش و آلودگی هوای تهران را تشریح کرد.