به گزارش صنعت نیوز، مدیر عامل شرکت ملی صادرات گاز ایران با تاکید بر اینکه هم اکنون ایران و چین در زمینه صادرات گاز به نتایجی امیدوار کننده دست یافته اند، گفت : پاکستان برای ترانزیت گاز ایران و چین برای دریافت آن تمایل فراوان دارند.
حسین بیدار مغز با بیان اینکه نیاز بازارهای گازی و ال.ان.جی کشور چین تا پایان سال 2030 معادل بازار مصرف قاره اروپا خواهد بود، تصریح کرد: مزیت نسبی ایران نسبت به رقبای خود (قطر و روسیه) قرار داشتن در میان دو بازار بزرگ مصرف گاز یعنی چین و اروپاست و هند نیز در آینده به بزرگ ترین مصرف کننده گاز در آسیا تبدیل خواهد شد.
وی ادامه داد: در صورتی که به یکی از بازارهای یاد شده دست یابیم، تا چند دهه آینده کشور را در زمینه درآمدهای گازی بیمه می کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز ایران یکی از راهکارهای صادرات گاز به چین را ادامه یافتن خط لوله صادراتی گاز از پاکستان به این کشور خواند و گفت: در سفر آینده هیئت ایرانی به چین، این موضوع بررسی خواهد شد.
بیدار مغز همچنین درباره مذاکرات گازی با کشورهای حاشیه خلیج فارس گفت: این کشورها هم اکنون دارنده منابع انرژی هستند، اما پیش بینی بازارهای بین المللی این است که این کشورها در آینده نزدیک، دیگر توان صادرات گاز نخواهند داشت و به مصرف کننده تبدیل می شوند و می دانند ایران یکی از منابع اصلی تامین کننده انرژی آنها خواهد بود.
مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز ایران افزود: هم اکنون تولید و مصرف گاز در
امارات به مرز یکسانی رسیده و این کشور بخشی از نیاز خود را با خط لوله و ال.ان.جی از قطر وارد می کند، اما به دلیل مرزهای نزدیکی که این کشور با ایران دارد، ترجیح می دهد از ایران گاز مورد نیاز خود را خریداری کند، به طوری که در دو ماه گذشته دو هیئت مذاکره کننده اماراتی از دو مرجع مختلف برای خرید گاز به ایران آمده اند.
بیدارمغز با تاکید بر این که هم اکنون تنها بحث باقی مانده با اماراتی ها قیمت گاز صادراتی است، افزود: ایران فرمول قیمت گاز صادراتی خود را به طرف های اماراتی داده و قرار است تا چند ماه آینده شرکت های اماراتی خبر نهایی را به ایران دهند.
وی گفت: ایران پیشنهادهای فنی و اقتصادی خود را در زمینه صادرات گاز به بحرین و کویت نیز ارائه کرده و در انتظار پاسخ این کشورهاست.