استفاده حداکثری مناطق نفت‌خیز جنوب از ظرفیت‌های لوله‌سازی کشور

 

به گزارش نفت دیلی، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب گفت: طرح توسعه ۲۸ مخزن در مجموع به ۴۵۰۰ کیلومتر انواع لوله نیاز دارد و پیمانکاران طرح، ملزم به استفاده حداکثری از لوله‌های ساخت داخل هستند.

 

پس از نهادینه شدن رویکرد استفاده حداکثری از ظرفیت‌های داخلی در پروژه احداث خط لوله عظیم انتقال نفت خام گوره به جاسک، در گام بعدی، شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب این رویکرد را در تأمین لوله‌های مورد نیاز طرح توسعه ۲۸ مخزن در دستور کار قرار داده است.

 

بر اساس اعلام شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب، احمد محمدی در بازدید از لوله‌سازی اهواز بر افزایش همکاری و استفاده بیشتر از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های این شرکت در مسیر حمایت از سازندگان داخلی تأکید کرد و در نشستی که پس از این بازدید انجام شد، گفت: لوله به‌عنوان یکی از پرکاربردترین کالاها در منطقه نفت‌خیز جنوب، عمدتاً در دو بخش درون‌چاهی و سطح‌الارضی استفاده می‌شود که در طرح افزایش و نگهداشت تولید ۲۸ مخزن، بیش از ۴۵۰۰ کیلومتر لوله در اندازه‌های مختلف در این دو بخش نیاز است.

 

تغییر رویکرد با هدف استفاده بیشتر از توان داخل

 

وی با بیان اینکه شرکت لوله‌سازی اهواز با توجه به زیرساخت‌های موجود و توان متخصصان و ظرفیت بالای تولید، افزون بر تأمین نیازهای داخلی کشور، توانایی ارائه خدمات و صدور محصول به کشورهای منطقه را نیز دارد، ادامه داد: با پیش‌بینی نیازهای آینده، درسال ۱۳۹۸ دستورعملی متناسب با ظرفیت تولید شرکت لوله‌سازی اهواز و سایر شرکت‌های داخلی تهیه شد که براساس آن، شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب با تجدیدنظر در استانداردهای موجود، به جای استفاده اختصاصی از لوله‌های بدون درز (Seamless) در بخش لوله‌های سرچاهی، به سمت استفاده بیشتر از لوله‌های ERW تغییر رویکرد داد. این تغییر، ضمن تضمین ایمنی لازم، ما را قادر می‌سازد از ظرفیت شرکت‌های ایرانی و استانی بیش از گذشته استفاده کنیم.

 

تدوین برنامه پنج‌ساله نیازهای کالایی مناطق نفت‌خیز جنوب

 

به گفته وی، در طرح افزایش و نگهداشت تولید نفت ۲۸ مخزن، نیاز مناطق نفت‌خیز جنوب به کالا چند برابر شرایط قبل از اجرای این طرح است؛ در این بین لوله‌ها و قطعات فولادی بیشترین سهم را در سبد کالای پروژه به خود اختصاص داده‌اند و این فرصت مناسبی برای شرکت‌های ایرانی و استانی توانمند از جمله لوله‌سازی اهواز است.

 

محمدی افزود: با توجه به برنامه‌ها و طرح‌های در دست اجرای شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب، برنامه پنج ساله نیازهای کالایی این شرکت تهیه و به شرکت‌های تولیدکننده اعلام شده و هر سال این نیاز به‌روزرسانی خواهد شد.

 

طرح توسعه ۲۸ مخزن؛ فرصتی مناسب برای سازندگان داخلی

 

صادق فتح‌الهی، مدیر امور فنی شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب نیز با اشاره به الزام تمامی پیمانکاران طرح توسعه ۲۸ مخزن به استفاده حداکثری از کالاهای ساخت داخل گفت: این طرح ظرفیت بسیار بالایی برای به‌کارگیری شرکت‌ها و سازندگان داخلی فراهم کرده و به خصوص در بخش تأمین لوله، شرکت‌های لوله‌سازی اهواز، گروه ملی و شرکت لوله‌سازی اسفراین می‌توانند با هم‌افزایی در این طرح مشارکت و حضور فعالی داشته باشند.

 

سعید امینی‌زاده، مدیر تدارکات و امور کالای شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب هم عنوان کرد: تمام نیازهای کالایی طرح ۲۸ مخزن چه در بخش سطح‌الارض و چه در بخش تحت‌الارض در اختیار شرکت‌های داخلی از جمله شرکت لوله‌سازی اهواز قرار گرفته است. نیاز ما در سه بخش لوله‌های ERW و SAW، لوله‌های بدون درز خطوط جریانی و لوله‌های حفاری است که خوشبختانه در بسیاری از زمینه‌ها، توانایی تولید بر اساس استانداردهای لازم وجود دارد و در بخش‌هایی نیز لازم است که از طریق کسب دانش و کار علمی نسبت به رفع کمبودها و تقویت توانمندی اقدام کنیم.

 

لوله‌سازی اهواز؛ تولیدکننده ۶۵ درصد لوله‌های مصرفی صنعت نفت

 

علی خنیفر، مدیرعامل شرکت لوله‌سازی اهواز نیز در این نشست با قدردانی از حضور مدیران ارشد شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب گفت: شرکت لوله‌سازی اهواز در بیشتر مناقصات مربوط به تأمین لوله طرح توسعه ۲۸ مخزن، برنده شده و به دلیل کیفیت بالا، قیمت مناسب و فاصله اندک با میدان‌ها و محل مصرف، نظر بسیاری از پیمانکاران مجری طرح را به خود جلب کرده است.

 

وی ضمن استقبال از پیشنهادهای ارائه‌شده از سوی شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب، اضافه کرد: شرکت لوله‌سازی اهواز آمادگی دارد نیازهای مناطق نفت‌خیز جنوب را به‌ویژه در زمینه لوله‌های ERW برطرف کند.

 

علی‌اصغر زارع براتپور، رئیس بررسی‌های اقتصادی و برنامه‌ریزی راهبردی شرکت لوله‌سازی اهواز نیز در این نشست، گزارشی از اقدام‌های شاخص این شرکت ارائه داد و با اشاره به تولید افزون بر ۹ میلیون تن لوله از بدو تأسیس شرکت لوله‌سازی اهواز تاکنون، گفت: در سال‌های اخیر، این شرکت با اتکا به نیروی انسانی متخصص، در فضایی رقابتی به سوددهی رسیده و از ابتدای تأسیس تاکنون، ۶۵ درصد کل لوله مصرف‌شده در صنعت نف و گاز کشور را تولید کرده است.



 
انگليسی فارسی
تبليغات
نظرسنجی
وب سايت ما چگونه است؟
عالی
خوب
قابل قبول
متوسط
ضعيف
بد