به گزارش نفت دیلی ، کمبود برق در عراق و کاهش تولید نفت مطابق توافق کاهش عرضه اوپک پلاس سبب نزدیکی روابط تهران-بغداد شده است.
کمبود برق مزمن عراق و تعهد این کشور به کاهش تولید نفت مطابق توافق سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش، موسوم به (اوپک پلاس) زمانی که واشنگتن قصد منزوی کردن تهران را دارد، بغداد را به ایران نزدیکتر کرده است.
دومین تولیدکننده بزرگ نفت اوپک برای تولید برق تعدادی از نیروگاههای خود به تولید گاز خود و خرید این سوخت پاک ایران متکی است و واردات گاز از ایران از تحریمهای آمریکا علیه تهران مستثنا شده است.
عراق که اکنون روزانه ۱۶ تا ۱۸ گیگاوات برق تولید میکند، در زمان اوج تقاضا روزانه تا ۱.۲ گیگاوات برق از ایران وارد میکند. تلاشهای عراق برای پایبندی به توافق کاهش تولید اوپک پلاس نیز وابستگی عراق به واردات از ایران را بیشتر کرده است.
هری استپانیان، عضو ارشد مؤسسه انرژی عراق در این باره به پلتس گفت: بیشک کاهش تولید نفت بر تولید گازهای همراه و افزایش وابستگی به گاز وارداتی از ایران تأثیر میگذارد.
مصطفی کاظمی، نخست وزیر عراق به دلیل کمبود برق در بحرانی سیاسی گرفتار شده است، بهویژه پس از آنکه هفته گذشته دو معترض که خواستار خدمات بهتر برق بودند کشته شدند. دولت گروههای جنایتکار ناشناس را مقصر این قتلها دانست، اما با توجه به اینکه دمای هوا در تابستان از ۵۰ درجه سانتیگراد فراتر رفته، نارضایتی مردم از قطع برق به یک مسئله سیاسی تبدیل شده است.
با وجود وابستگی روزافزون عراق به واردات گاز و برق از ایران، بغداد همچنان برای واردات از ایران از ایالات متحده مجوز میگیرد تا بتواند بدون خطر تحریم، از ایران برق و گاز دریافت کند، این روندی است که در سال ۲۰۱۸ و با اعمال تحریم دوباره واشنگتن بر بخش انرژی تهران آغاز شد.