حجتالاسلام سید ناصر قوامی؛ فعال سیاسی اصلاحطلب در روزنامه آرمان ملی نوشت: با توجه به شرايط موجود در جامعه و نارضايتيهاي بهوجودآمده اگر شرايط به همين صورت باشد و تغييري ايجاد نشود در انتخابات پيشرو نيز همچون انتخابات 98 شاهد مشارکت بسيار پايينتر مردم در انتخابات باشيم. البته مساله ديگر نيز بحث رقابتي بودن انتخابات و حضور همه سلايق جريانهاي سياسي است.
بدين صورت که جريانات سياسي با تمام ظرفيت خود وارد عرصه شده و از فيلترهاي نظارتي عبور کنند تا بتوانند رقابتي داغ را فراهم آورند. اگر اين چراغ سبز از سوي نهادهاي مسئول به شخصيتهاي با سلايق مختلف براي حضور در انتخابات داده شود آن زمان ميتوان به حضور مردم در انتخابات نيز اميدوار بود. البته اکنون مشکل مردم انتخابات نيست بلکه مشکلات اقتصادي و معيشتي آنها را به ستوه آورده است.
هرچند مردم وقتي ميبينند که با انتخابات نمايندگان مجلس و گذشت 3 ماه از اين مجلس هنوز هيچ تغيير مثبتي به سمت جامعه اتفاق نيفتاده است، از شرکت در فرآيندهاي انتخاباتي مايوس ميشوند. چراکه بر اين باورند اگر در 1400 هم رئيسجمهوري را با هر تعداد راي انتخاب کنند او هم پس از چندي مردم و مطالباتشان را فراموش خواهد کرد و به سمت برنامهها و منويات خود خواهد رفت. البته اينکه بعضا گفته ميشود اختيارات رئيسجمهور کم است و محدوديتهايي براي رئيسجمهور وجود دارد قابلقبول نيست. اتفاقا رئيسجمهور اختيارات زيادي دارد. رئيسجمهور ميتواند با تعامل با برخي نهادها نگذارد اوضاع کشور اينگونه شود.
اتفاقا چاره کار در تعامل است و نه در تقابل. هر چقدر رئيسجمهور بتواند با ساير قوا تعامل و همکاري داشته باشد کارها بيش از پيش جلو خواهد رفت و محدوديتي نيز نخواهد بود. در دورههاي گذشته نيز شاهد چنين مسالهاي بودهايم که رئيس دولت اصلاحات يکبار قهر کرد و خواست استعفا بدهد که نشد. آقاي احمدينژاد هم خانهنشيني کرد و خواست استعفا بدهد اما نشد. گاهي شنيديم که آقاي روحاني هم خواسته استعفا دهد اما مورد موافقت قرار نگرفته و وي به کار خود ادامه داده است. بنابراين بهتر اين است که روساي جمهور بهجاي افزايش اختيارات يا گلايه از کمبود اختيارات به تعامل با ساير قوا بپردازند تا مشکلات جامعه هرچه زودتر حل و فصل شود.
هر رئيسجمهوري بتواند از همين اختياراتي که دارد بهدرستي استفاده کرده و بدون توجه به حواشي به اداره کشور بپردازد در کار خود موفق خواهد بود. نامزدهاي رياستجمهوري ابتدا بايد وظايف، اختيارات و حيطه عملکردهاي رئيسجمهور را بدانند و با علم به آن وارد انتخابات شوند تا شايد اگر توانستند راي مردم را از آن خود کرده و رئيسجمهور شدند پس از چندي از کمبود اختيارات گلايه نکنند.