جهانگیری: سیاست فشار حداکثری شکست خورد

 خبرگزاری پانا: معاون اول رئیس‌جمهوری با بیان اینکه اقتصاد موضوعی مستقل و صرفا متأثر از مسائل اقتصادی نیست، گفت اقتصاد به طور جدی تحت تاثیر عوامل محیطی نظیر مسائل بین‌المللی، مسائل فرهنگی، اجتماعی و سیاست داخلی است و همه این عوامل از اهمیت فراوانی در اقتصاد کشور برخوردار هستند.

 

اسحاق جهانگیری شامگاه شنبه در دیدار روسای اتاق‌های مشترک بازرگانی ایران و اروپا و ایران و روسیه، اظهار داشت: اقتصاد کشور بدون حضور بخش خصوصی پیش نخواهد رفت و برای این منظور لازم است سیاست فرهنگی مناسبی از بخش خصوص پشتیبانی کند زیرا اگر جامعه به لحاظ فرهنگی با بخش خصوصی همراهی نداشته باشد، امکان فعالیت و رشد بخش خصوصی و به تبع آن توسعه اقتصادی محقق نخواهد شد.

 

وی با اشاره به شرایط پیش رو و چشم‌اندازها نسبت به آینده کشور، گفت: با وجود احتمال تغییر در سیاست‌های دولت آینده آمریکا، همچنان باید برای شرایط سخت و ادامه تحریم‌ها آمادگی و برنامه داشته باشیم و امنیت غذایی مردم و تأمین کالاهای اساسی و دارو را در اولویت برنامه‌ها قرار دهیم.

 

معاون اول رئیس‌جمهوری اظهار داشت: البته نباید نسبت به آینده مأیوس و ناامید باشیم و ضمن حفظ آمادگی برای مواجهه با بدترین شرایط، باید نسبت به تغییر شرایط خوش‌بین و امیدوار باشیم.

 

وی ادامه داد: البته بهبود شرایط و خوش بین بودن نسبت به تغییر شرایط در نتیجه راهبرد مقاومت و ایستادگی مردم در سال‌های سخت تحریم حاصل شده است. مقاومت مردم باعث شد که اگر ترامپ هم در این دوره انتخاب می‌شد دیگر نمی‌توانست سیاست‌های گذشته را ادامه دهد زیرا سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه ملت ایران به اذعان خود غربیها با شکست مواجه شده است.

 

جهانگیری با یادآوری اینکه تحریم‌های ظالمانه آمریکا در دوره ترامپ تحریم‌هایی بی‌سابقه بود، خاطرنشان کرد: علاوه بر تحریم‌ها، دشمنان دیرینه ملت ایران نظیر رژیم صهیونیستی و هم پیمانان آن در منطقه نیز در این سال‌ها بیشتر از گذشته فعال شدند و اکنون از سر استیصال دست به اقدامات ماجرا جویانه و خطرناکی می‌زنند.

 

معاون اول رئیس‌جمهوری اضافه کرد: خوشبختانه بخش خصوصی و فعالان اقتصادی مردانه پای کار آمدند و عملکرد خوبی داشتند و با تأسی از راهبرد مقاومت مورد تاکید مقام معظم رهبری توانستیم سیاست فشار حداکثری آمریکا را با شکست مواجه کنیم.

 

جهانگیری ادامه داد: هدف آمریکا این بود که اقتصاد کشور و زندگی مردم ایران را با فروپاشی مواجه کند اما ایستادگی و مقاومت مردم، اقدامات دولت و فعالان اقتصادی باعث شد که آنها نتوانند به اهداف خود دست پیدا کنند.

 

معاون اول رئیس‌جمهوری همچنین با اشاره به ترور شهید دکتر محسن فخری‌زاده افزود: تردیدی وجود ندارد که در فرصت مناسب پاسخ لازم به این اقدام ناجوانمردانه آن‌ها داده خواهد شد.

 

جهانگیری با تأکید بر اینکه باید با عقل و تدبیر و همراهی فعالان اقتصادی از فرصت‌های پیش رو در جهت منافع مردم و اقتصاد کشور استفاده کنیم، تصریح کرد: باید صدایی واحد از همه مسئولین قوای سه گانه و فعالان اقتصادی شنیده شود تا دنیا بداند که با کشوری یکپارچه و متحد روبرو است.

 

معاون اول رئیس‌جمهوری با قدردانی از عملکرد و اقدامات مثبت اتاق بازرگانی و بخش خصوصی در دوره فشار حداکثری آمریکا گفت: در دوره تحریم‌های ظالمانه بخش زیادی از درآمدهای نفتی کشور محقق نشد اما با این وجود جریان تولید در کشور ادامه پیدا کرد و خوشبختانه با کمبود کالا مواجه نبودیم که این دستاوردها نتیجه عملکرد فعالان اقتصادی و صادرکنندگان و وارد کنندگان بوده است که اقتصاد کشور را سرپا نگه داشته است.

 

معاون اول رئیس‌جمهوری با بیان اینکه بخش خصوصی و فعالان اقتصادی نقش موثر و تعیین‌کننده‌ای در تعاملات اقتصادی با کشورهای دیگر دارند، تصریح کرد: با توجه به محدودیت‌های منابع ارزی کشور، اگر گشایشی در ایام پیش رو حاصل شود باید منابع مالی مسدود شده در کشورهای دیگر را آزاد کنیم تا این منابع به چرخه اقتصادی کشور بازگردد.

 

جهانگیری با اشاره به کاهش سرمایه‌گذاری در کشور طی سالیان اخیر این موضوع را موضوعی نگران کننده برای آینده کشور دانست و از اتاق بازرگانی ایران خواست برنامه‌ریزی‌های لازم را برای ایجاد انگیزه در بخش خصوصی و سرمایه گذاران خارجی انجام دهند.

 

معاون اول رئیس‌جمهوری همچنین با اشاره به برخی گلایه‌های بخش خصوصی نسبت به ابلاغ مقررات و بخشنامه‌ها در مقطع تحریم‌ها گفت: بسیاری از این بخشنامه‌ها در دوره فشار حداکثری ابلاغ شده و هدف این بوده که اقتصاد و زندگی مردم دچار فروپاشی نشود اما در صورتی که شرایط تغییر کند و گشایشی حاصل شود، بخشنامه‌ها و مقررات دست و پاگیر که مختص دوران فشار و تحریم بوده، اصلاح خواهد شد.

 

جهانگیری از اتاق بازرگانی ایران خواست فعالیت اتاق‌های مشترک بازرگانی ایران با کشورهای دیگر به خصوص کشورهای هدف صادراتی و همسایگان را جدی بگیرند و زمینه فعالیت رایزن‌های اقتصادی را در این کشورها فراهم کنند.

 

معاون اول رئیس‌جمهوری در ابتدای این جلسه نیز با ابراز خرسندی از کاهش آمار فوتی‌های ناشی از کرونا، گفت: خوشبختانه ظرف دو هفته اخیر با همراهی مردم و اصناف، آمار فوتی‌ها که روندی نگران‌کننده را در پیش گرفته بود، کاهش پیدا کرده اما همچنان رعایت پروتکل‌های بهداشتی مهمترین و تعیین‌کننده‌ترین راه برای قطع زنجیره انتقال این بیماری است.

 

در این جلسه که رییس اتاق بازرگانی ایران، رییس سازمان توسعه تجارت و معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه نیز حضور داشتند، روسای اتاق‌های مشترک بازرگانی ایران و اسپانیا، فرانسه، سوئیس، ایتالیا، سوئد، آلمان، برزیل و روسیه نیز به بیان دغدغه‌ها و نظرات خود درخصوص راهکارهای توسعه تعاملات اقتصادی و سرمایه‌گذاری‌های مشترک با شرکت‌های خارجی پرداختند.



 
انگليسی فارسی
تبليغات
نظرسنجی
وب سايت ما چگونه است؟
عالی
خوب
قابل قبول
متوسط
ضعيف
بد