مرکز عالی تبادل دانش و فناوری اوپک تشکیل خواهد شد

به گزارش نفت دیلی، وزارت نفت جمهوری اسلامی ایران به زودی پیشنهاد راه‌اندازی مرکز عالی تبادل دانش و انتقال فناوری درمیان کشورهای صادرکننده نفت و گاز را به دبیر کل اوپک ارائه می کند.

هدف از راه اندازی این مرکز علمی، تقویت مراودات انتقال تکنولوژی میان کشورهای عضو این سازمان نفتی است.

مهندس نیل فروشان با بیان این که هم اکنون بیشتر همکاری‌های این کشورها بر محور صادرات نفت و گاز و بازارهای جهانی این دو حامل انرژی است، اظهار کرد: چنانچه این پیشنهاد مورد استقبال اوپک و مجمع کشورهای صادرکنند گاز(جی یی سی اف) قرار گیرد، ایران و موسسه مطالعات بین‌المللی انرژی آمادگی دارند، مرکزیت آن را به عهده بگیرند.

سرپرست پژوهشکده مطالعات راهبردی فناوری موسسه مطالعات بین المللی انرژی، با بیان این که هم اکنون رقابت و ارزش‌افزایی بر محور توانمندی تکنولوژیک شرکت‌ها و کشورهای مختلف است که به آنها فرصت استفاده اثربخش‌تر از ذخایر هیدروکربوری‌شان را می‌دهد، گفت: در 103 سال گذشته تولید نفت و گاز در کشور با اتکا به واردات فناوری همراه بوده است.

هادی نیل فروشان افزود: در چند سال گذشته با خاص‌شدن شرایط سیاسی و فشارهای وارد شده بر کشور از یکسو و ایجاد روحیه خود باوری و اتکا به نفس در صنعتگران کشور از سوی دیگر، توجه به زمینه‌های فناوری و نوآوری بیشتر شده است.

وی با تاکید بر این که هم اکنون سازندگان و صنعتگران داخلی به تامین نیازهای داخلی علاقه‌مند شده‌اند، گفت: در گذشته نیز برخی فعالیت‌های پراکنده در 20 تا 30 سال گذشته نیز انجام شده بود.

نیل فروشان با اشاره به این که پژوهشگاه صنعت نفت به عنوان مرکز توسعه فناوری در 50 سال گذشته اقدام های متعدی را انجام داده است، افزود: عمده فرآیند‌های توسعه فناوری بدون استفاده از دانش بنیادین بوده است.

وی بر ضرورت توسعه سه شعبه دانش برای اثربخش‌تر شدن فرآیند توسعه فناوری در صنایع مختلف به‌ویژه صنعت نفت کشور تاکید کرد و یادآور شد: مدیریت فناوری، مدیریت نوآوری و مدیریت تحقیق و توسعه سه دانشی هستند که تاکنون چندان در کشور انتشار پیدا نکرده‌اند، ولی در فرآیند توسعه فناوری نقش کلیدی دارند.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد