به گزارش نفت دیلی، حسین بیدار مغز از تمایل یک شرکت خصوصی ترکیه برای خرید گاز از ایران با استفاده از ظرفیت خالی خط لوله صادراتی موجود خبر داد و گفت: به زودی هیئت مذاکره کننده این شرکت با هدف خرید گاز ایران و صادرات آن به اروپا به تهران سفر خواهد کرد.
مهندس حسین بیدار با یادآوری این که ظرفیت انتقال گاز خط لوله کنونی صادرات گاز ایران به ترکیه 36 میلیون متر مکعب در روز است، گفت: با توجه به محدودیت فنی طرف ترکیه برای دریافت این میزان گاز، هم اکنون بیش از 5 میلیون متر مکعب ظرفیت گاز این خط لوله (معادل دو میلیارد متر مکعب در سال) خالی است.
وی تاکید کرد: شرکت های خصوصی ترکیه به شدت خواهان استفاده از ظرفیت خالی انتقال گاز خط لوله کنونی صادراتی گاز از ایران به ترکیه هستند.
مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز ایران گفت: هم اکنون تفاهمنامه ای میان ایران و یک شرکت ترکیه برای فروش گاز به وسیله خط لوله صادراتی گاز ایران به ترکیه امضا شده است و به احتمال زیاد به زودی هیئت مذاکره کننده این شرکت به ایران خواهد آمد.
مذاکره برای صادرات گاز به اروپا
مهندس بیدارمغز تصریح کرد: یکی از موارد اصلی حضور هیئت ترکیه ای به ایران مذاکره برای صادرات گاز به اروپاست.
وی ادامه داد: قرار است با احداث خط لوله نهم سراسری گاز با ظرفیت 110 میلیون متر مکعب در روز با هدف تامین نیاز داخلی و صادرات به اروپا از خاک ترکیه، شرکت خصوصی ترکیه ای یاد شده مجری انتقال این گاز باشد.
درخواست ایران برای تغییر قیمت گاز به ارمنستان
مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز ایران با یادآوری این که ایران با جمهوری ارمنستان نیز قرارداد تهاتر گاز و برق دارد و همزمان سوآپ گاز را با جمهوری آذربایجان و نخجوان انجام می دهد، گفت: با توجه به تغییرات قیمت جهانی نفت اخیرأ ایران درخواست تغییر فرمول قیمت تهاتر را به این کشور داده است.
ایران دو تا سه سال آینده توانایی صادرات روزانه 200 تا 250 میلیون مترمکعب گاز را خواهد داشت، همچنین ایران هم اکنون با دارا بودن 33 تریلیون مترمکعب گاز و توان تولید روزانه 600 میلیون مترمکعب گاز ترش و شیرین، قصد دارد دو تا سه سال آینده، تولید گاز خود را به حدود 1.2 میلیارد مترمکعب افزایش دهد.
با توجه به زیرساخت های لازم برای صادرات گاز همانند خطوط لوله، ایستگاه های تقویت فشار و پالایشگاه های گاز، همچنین موقعیت جغرافیایی مناسب، ایران هم اکنون توانایی لازم برای تحویل گاز در هر نقطه از کشور را دارد.
با توجه به کاهش مصرف گاز در همه بخش ها و افزایش توان تولید گاز، ایران دو تا سه سال آینده توانایی صادرات روزانه 200 تا 250 میلیون مترمکعب گاز را خواهد داشت.
ایران در زمینه خطوط لوله گاز، پس از شرکت گازپروم روسیه، رتبه دوم را در منطقه دارد.