ذالنور: روحانی به چین و روسیه بی‌مهری می‌کند

 خبرگزاری مهر: نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی گفت: امروز چین و روسیه دو دوست ایران هستند؛ اما مشاهده می‌کنیم که از طرف دولت، بی مهری‌های بسیاری به این کشورها می‌شود که نشان از سوءمدیریت و سو تدبیر است.

 

حجت‌الاسلام ذوالنور اظهار داشت: امروز جنس در گمرک ۲۰ ماه رسوب می‌کند و بعد از آن رئیس جمهور جلسه گذاشته و دستور تسریع در آزاد شدن اجناس می‌دهند که تمام این کارها سوءمدیریت است و باید به صورت روان این آزادسازی‌ها انجام گردد؛ نه اینکه جلسه بگذارند و دستور دهند.

 

وی ابراز داشت: یکی از مباحثی که مردم عزیز باید به آن توجه کنند، انتخاب مسئول مناسب برای کشور است؛ وقتی می‌بینیم که این دولت در چهار سال اول کار خاصی انجام نداد و مجدد در چهار سال دوم به این شخص رأی می‌دهیم، چه انتظاری می‌توان داشت؟ آیا مجلس می‌تواند جادوگری کند و رئیس جمهور جدید سر کار بیاورد؟ آیا می‌تواند به کارآمدی او اضافه کند؟ این مردم هستند که باید مسئول مناسب برای کشور انتخاب کنند.

 

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس در پاسخ به این سوال که چه اقداماتی می‌تواند مشکلات مردم را حل نماید؟ خاطرنشان ساخت: حل مشکلات اقتصادی کشور در سه لایه دراز مدت، میان مدت و کوتاه مدت امکان پذیر است؛ راه درازمدت حل مشکلات اقتصادی کشور، عدم وابستگی به نفت است و نفت باید به عنوان پشتیبان کشور باشد؛ نه اینکه بخواهیم نفت بفروشیم و خرج کشور کنیم که این کار، نوعی کسری بودجه است.

 

نفت خام ارزان می‌فروشیم و محصولات نفتی گران می‌خریم

 

سخنران این نشست تصریح کرد: ما باید نفت را به سرمایه‌ای که ارزش افزوده دارد، تبدیل کنیم؛ ما امروز نفت خام را به پایین‌ترین قیمت می‌فروشیم و ارزش افزوده نفت را به بالاترین قیمت خریداری کرده و وارد کشور می‌کنیم.

 

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی بیان داشت: ما در راه‌های میان مدت باید صنایع تبدیلی را در کشور تقویت کنیم تا مردم به توانمندی رسیده و خودکفا شوند.

 

حجت‌الاسلام ذوالنور اظهار داشت: ما بسیاری از صنایع را می‌توانیم در کشور ایجاد کنیم تا مواد خام را تبدیل به ارزش افزوده کرده و به وسیله آن اشتغال‌زایی کرد و درآمد مردم را بالا برد.

 

وی ابراز داشت: امروز مردم مستعد و توانمندی داریم که می‌توانند کارهای بزرگی را انجام دهند؛ اما دولت باید حمایت‌های لازم را انجام دهد تا به این مرحله برسیم.

 

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس خاطرنشان ساخت: راه حل کوتاه مدت حل مشکلات، مقابله با فسادها و رانت‌ها و ویژه‌خواری‌های موجود است؛ اگر به پرونده خصوصی‌سازی‌ها نگاه کنیم، متوجه خواهیم شد که چه بلایی سر برخی کارخانه‌ها آوردند؛ این کارخانه‌ها را به بدهکاران بانکی با کمترین قیمت فروخته‌اند که نه تنها تولید آن کارخانه‌ها را افزایش نداده‌اند؛ جلوی تولید را گرفته، کارگرها را اخراج نموده و تبدیل وضعیت داده‌اند.

 

سخنران این نشست به موضوع ارزش پول ملی نیز اشاره و تصریح کرد: اگر دولت به جای وقتی که برای برجام گذاشت، برای تولید پول مشترک میان کشورهای جهان اسلام وقت می‌گذاشت، امروز شاهد این مشکلات نبودیم؛ ما باید با کشورهای همسو و همدرد برای انتخاب یک واحد پولی به توافق می‌رسیدیم تا دیگر منتظر بالا رفتن یا پایین رفتن دلار نباشیم و به ارزش پول ملی خود لطمه نزنیم.

 

دولت در کاهش ارزش پول ملی نقش دارد

 

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی بیان داشت: اگر ارتباطات مالی دوجانبه و چندجانبه و همچنین تهاتر با برخی کشورها داشتیم، شاهد کاهش ارزش پول ملی نبودیم.

 

حجت‌الاسلام ذوالنور اظهار داشت: مسئله دیگری که در کاهش ارزش پول ملی دخیل است، خود دولت است؛ دولت می‌تواند عامل افزایش ارزهای خارجی و عامل سقوط پول ملی باشد؛ چون وقتی منابع غیرواقعی برای بودجه سال آینده دیده است، دست به دامن بانک مرکزی به صورت مستقیم یا غیرمستقیم می‌شود؛ مثلاً به بانک کشاورزی یا بانک صنعت و معدن که زیر نظر اوست، دستور می‌دهد پول خرید تضمینی گندم را تزریق کند؛ در این صورت بانک کشاورزی باید کاسه گدایی نزد بانک مرکزی ببرد و در اینجا چون پشتوانه‌ای ندارد، بانک مرکزی پول بدون پشتوانه چاپ می‌کنند و وارد بازار می‌کنند که موجب تورم و کاهش ارزش پول ملی می‌شود.

 

وی ابراز داشت: دولت با لایحه بودجه‌ای که به مجلس فرستاد، یقیناً باعث کاهش ارزش پول ملی خواهد شد و این لایحه باید اصلاح شود تا مجبور به چاپ پول بدون پشتوانه نشوند.

 

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس خاطرنشان کرد: دیپلماسی اقتصادی این دولت بسیار ضعیف است و برای اثبات این سخن فقط همین بس که امروز در عراق و سوریه‌ای که ما در آن شهید داده‌ایم، ترکیه ده‌ها برابر ما فعالیت اقتصادی دارد؛ دولت تمام کارها را به وعده‌های دروغ و توخالی دشمن گره زده است و همین مسئله عامل بدبختی کشور شده است.

 


 
انگليسی فارسی
تبليغات
نظرسنجی
وب سايت ما چگونه است؟
عالی
خوب
قابل قبول
متوسط
ضعيف
بد