به گزارش نفت دیلی، عبدالحسین بیات از جذب بیش از 4 میلیارد دلار سرمایه برای اجرای طرحهای صنعت پتروشیمی خبر داد.
وی در نشستی در جمع استادان برجسته دانشگاه از آغاز به کار 9 کارگروه ویژه تحقق اهداف جهاد اقتصادی در شرکت ملی صنایع پتروشیمی خبر داد و افزود: کارگروه تامین منابع مالی بسیار جلوتر از بخش خصوصی برای تامین منابع مالی این بخش حرکت کرده و تاکنون توانسته است 2.2 میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی را جذب کند.
بیات همچنین از برنامهریزی برای جذب 14 میلیارد دلار فاینانس خارجی خبر داد و افزود: دو میلیارد دلار این مبلغ در حال نهایی شدن است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران از آغاز برنامهریزی برنامه ششم توسعه در صنعت پتروشیمی خبر داد و تاکید کرد: صنایع پتروشیمی در این زمینه پیشتاز است و هیچ نهادی کار تدوین برنامه ششم را آغاز نکرده است.
وی همچنین بر اهمیت توسعه توانمندی داخلی تاکید کرد و افزود: در صنعت پتروشیمی با توسعه توانمندی داخلی و ایجاد کنسرسیوم های متشکل از شرکتهای داخلی تا 70 درصد مجتمعهای پتروشیمی از سوی متخصصان داخلی طراحی و اجرا می شود.
عبدالحسین بیات با اشاره به برنامه های منجر به نتیجه شرکت پژوهش و فناوری در سال جهاد اقتصادی گفت: از مهم ترین این برنامه ها ساخت و تجاری سازی چهار کاتالیست مهم صنعت پتروشیمی و جلوگیری از توقف احتمالی واحدهایی بود که به این کاتالیست ها نیاز داشتند.
وی صنعت پتروشیمی را صنعت پایان دهنده به خام فروشی گاز خواند و افزود: این صنعت، ارزش افزوده بیشتری نصیب کشور میکند.
معاون وزیر نفت افزود: در 46 سال گذشته با 46 میلیارد دلار سرمایهگذاری انجام شده، بیش از 51 میلیون تن ظرفیتسازی و برنامهریزی شده است که در برنامه پنجم توسعه با 50 میلیارد دلار سرمایهگذاری جدید، همین ظرفیت ایجاد شود.
وی تاکید کرد: این سرمایهگذاری جدید در بستر بخش خصوصی و با حضور سرمایهگذاران بخش خصوصی انجام خواهد شد و دولت وظیفه بسترسازی و تامین زیرساخت های مورد نیاز را به عهده خواهد داشت.
بیات با بیان این که امروز 2 درصد تولید ناخالص ملی کشور و بیش از 44 درصد صادرات غیرنفتی و 55 درصد صادرات صنعتی کشور در اختیار صنعت پتروشیمی است، افزود: سال گذشته این صنعت 12 میلیارد دلار درآمد ارزی برای کشور داشته است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی بر اهمیت توسعه زنجیره تولید در صنایع پتروشیمی تاکید کرد و افزود: با پیش رفتن در این زنجیره، با هزینه بسیار کمتر از توسعه بالادست میتوانیم حدود یک و نیم میلیون شغل پایدار در کشور ایجاد کنیم.
وی با بیان این که تولید کود اوره در پتروشیمی به 4.5 میلیون تن رسیده است، افزود: امروز امنیت غذایی بسیاری از کشورهای جهان در اختیار ماست.