خبرگزاری ایسنا: رصد ویژه مصارف انشعابهای خانگی و تجاری به منظور شناسایی مزارع غیرمجاز استخراج رمز ارز و قطع انشعاب برق متخلفان در تهران آغاز شده و طبق اعلام مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران بزرگ با متخلفان به ور جدی برخورد می شود.
اهمیت مدیریت بار شبکه برق پایتخت در سال ۱۴۰۰ به دلیل احتمال بروز برخی تغییرات در رفتار مصرف کنندگان انرژی، در اثر تغییر معادلات مرتبط با شیوع بیماری کرونا و همچنین در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوریبسیار قابل توجه است در همین راستا حسین صبوری - مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران بزرگ اعلام کرد که به موازات طرحهای کاهش پیک که همچون سالهای گذشته و بر اساس زمانبندی تعیین شده اجرایی خواهد شد، در سال آتی رصد ویژه انشعابهای برق مشترکان خانگی و تجاری به منظور جلوگیری از استفاده غیرمجاز از تعرفههای ارزان قیمت برای استخراج ارزهای دیجیتال نیز در دستور کار قرار گرفته است.
وی با بیان این که بر اساس آئیننامه تکمیلی تعرفههای برق، استفاده از انشعاب برق برای مصارفی غیر از تعرفه واگذار شده، تخلف بوده و قابل پیگیری است، گفت: به منظور اطمینان از توزیع عادلانه انرژی، جلوگیری از هدررفت بیت المال، مدیریت بار شبکه برق پایتخت و حفظ آرامش و آسایش مشترکان تهرانی، بازرسان این شرکت با جدیت، تخلفات حوزه برق را بررسی کرده و با متخلفان طبق قوانین جاری ابلاغی وزارت نیرو، برخورد خواهد شد.
صبوری تصریح کرد: رصد وضعیت روشنایی و انشعابات تابلوهای تبلیغاتی منصوبه در سطح کلان شهر تهران، بزرگراهها و کنترل مصرف انرژی ادارات و دستگاههای اجرایی پایتخت در سال ۱۴۰۰ نیز از دیگر طرحهای مهم مدیریت بار شبکه برق پایتخت در سال آتی خواهد بود.
در حال حاضر ظرفیت قانونی فعال در حوزه استخراج رمزارز حدود ۳۱۰ مگاوات است. علاوه بر این مقدار تاکنون در کشور بیش از ۱۶۳۸ مرکز استخراج (با ظرفیت حدودی ۲۶۰ مگاوات) که به صورت غیرقانونی فعالیت می کرده اند کشف و فعالیت آن ها متوقف شده است. لذا می توان گفت که ظرفیت مراکز استخراج رمزارز کشور که در نیمه اول سال جاری مشغول فعالیت بوده اند حدوداً برابر با ۵۷۰ مگاوات بوده است.
تاکنون ۲۴ مرکز استخراج رمز ارز با ظرفیت بیش از ۳۱۰ مگاوات نسبت به اخذ انشعاب برق مجاز از وزارت نیرو اقدام کرده اند که حدود ۷۰ درصد از آنها در حال حاضر فعال هستند. مراکز استخراج رمزارز مستقر در منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان استان کرمان با ظرفیت ۱۴۰ مگاوات، منطقه آزاد ماکو استان آذربایجان غربی با ظرفیت ۳۰ مگاوات و منطقه ویژه اقتصادی پیام استان البرز با ظرفیت حدود ۵ مگاوات در زمره بزرگترین مراکز قانونی استخراج رمز ارز در کشور هستند.
تعرفه برق تمامی مشترکان استخراج رمزارز با میانگین قیمت برق صادراتی محاسبه و اعمال میشود که این تعرفه فاقد یارانه است، همچنین در ایامی از سال که تأمین برق با محدودیت مواجه است، این مشترکان مانند سایر مشترکان بزرگ باید همکاری لازم را با شرکتهای برق جهت مدیریت مصرف انجام دهند.