خبرگزاری میزان: دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بینالملل گفت: مطلع شدم برخی سفرای اروپایی به وزارت خارجه مراجعه کردند و خواستار امضای توافقنامه همکاری نظیر سند ایران - چین شدند.
حسین امیرعبداللهیان با اشاره به امضای سند راهبردی همکاری میان ایران و چین اظهار کرد: مطلع شدم برخی سفرای اروپایی به وزارت خارجه مراجعه کردند و خواستار امضای توافقنامه همکاری نظیر سند ایران - چین شدند و به آنها گفته شده است که اگر پیشنهاد و یا سندی دارید که منافع مشترک و ملی ما را تأمین کند، حاضریم با شما هم وارد توافق بشویم.
دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بینالملل تاکید کرد: کسانی که با این مسئله مخالفت میکنند، امضای این سند را بخشی از اقتدار جمهوری اسلامی ایران میدانند و میخواهند با این اقتدار برخورد کنند.
و با بیان اینکه سوال من از مخالفین این سند و معاندین در خارج از کشور این است که وقتی آقای بایدن اشاره میکنند که من نگران هستم، اگر رابطه داشتن با چین، تأمین کننده منافع ملی ما نیست، آن هم چینی که ما در یک قاره مشترک هستیم و همچون ایران یک کشور تمدنی و تاریخی است و در حوزه اقتصاد، هوا و فضا و خیلی حوزههای دیگر، حرف مهمی برای زدن دارد، اضافه کرد: اگر ارتباط با این کشور و امضای یک سند چشمانداز ربع قرنی با این کشور ایراد دارد، چرا در همین شرایطی که آمریکا برای تضعیف چین تلاش میکند، حجم تبادل تجاری آمریکا و چین بیش از ۶۵۰ میلیارد دلار است؟
دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بینالملل ادامه داد: چطور آقای بایدنی که نگران توافق تهران - پکن است، نگران تبادل ۶۵۰ میلیارد دلاری آمریکا با چین نیست؟
امیرعبداللهیان گفت: اخیرا همه کشورهای عضو اتحادیه اروپا، سند جامعی را در حوزه سرمایهگذاری به طور یکجا با چین به امضا رساندند و بیش از یکصد کشور با چین، قراردادهای دراز مدت امضا کردند؛ چرا هیچ کدام از اینها مورد حجمه قرار نمیگیرد؟