دیالوگ نیوز: حسن حمزهزاده مدیرعامل مجمع خیرین کشور در یادداشتی به سریالهای این روزها از جمله «ملکه گدایان»، «سیاوش» و «دراکولا» پرداخته است و اینکه در قصه هر یک از این سریالها به نوعی به خیرین توهین شده است.در این یادداشت آمده است:
پیرنگ سه سریال از ۵ سریال پرمخاطب و بهروزی که هماکنون در شبکه نمایش خانگی پخش میشود، تخریب خیرین و خیریههاست. یعنی در ۶۰ درصد سریالهای روز این دو شبکه خانگی، اقدامات خیریهها مذموم است و این دور از اخلاق رسانهای و دور از جوانمردی و انصاف است.
امروزه بیش از ۲۰ هزار خیریه فعال در سطح کشور داریم؛ موسساتی که جای خالی اقدامات حمایتی دولت را در بسیاری از موارد پر میکنند و نیازمندان را زیر چتر خود میگیرند.
در دراکولا، کامران کامروا (مهران مدیری)، مردی ثروتمند و زنباره و شهوتران و فاسد است که هم سایت شرطبندی در خارج از کشور را توسط پسرش اداره میکند، هم به صورت زیرزمینی در تولید بیتکوین نقش فعال دارد و از پوشش خیریه برای پولشویی استفاده میکند. او نام خیریه خود را «تا بیخ» گذاشتهاست و با ادبیاتی از خیریه خود تعریف میکند که انسان شرمش میشود این توصیفات را در کنار خانواده ببیند و بشنود.
در سریال «ملکه گدایان» نیز خانم ملکه و دار و دستهاش در پوشش خیریه، شیرخوارها را از سطح شهر جمعآوری میکنند و از آنها کودکان کار میسازد تا بخشی از تولیدات مواد مخدر خود را توسط آنها به فروش برساند. تاسفبار است که یکی از شخصیتهای محوری که در کار قاچاق نوزاد است، نامش شبیر (تداعیکننده نام شیرخوارگاه شبیر) است. شبیر که (طبق ادعای خودش در فیلم) فرزندش را به ملکه گدایان فروختهاست، شیرخوارها را از سطح شهر جمع میکند، مدتی نگه میدارد، سپس آنها را برای بهرهبرداری به ملکه میفروشد. چرا در روزگاری که بزرگترین شیرخوارگاه کشور به نام شبیر در جنوبیترین نقطه پایتخت به این فرزندان بیپناه خدمات میدهد، اینگونه باید مورد تمسخر کارگردان و نویسنده این سریال قرار گیرد؟
دستمایه تکراری و استفاده از سوژه کودکان کار باز هم به همان شکل در سریال «سیاوش» تکرار شده است. این بار نصرت خالقی (رضا کیانیان) که او هم نماد آدم بدهی فیلم است، اقدامات کثیف خود را در پوشش خیریهای انجام میدهد که باز هم در آن کودکان و نوجوانان را نگهداری میکنند.