به گزارش نفت دیلی ، هفتمین نشست مشترک اتحادیه اروپا و اوپک فردا (دوشنبه 7 تیر) با هدف بررسی دورنماهای اقتصادی و تحولات بازار جهانی نفت، در بروکسل پایتخت بلژیک برگزار میشود.
بررسی همکاریهای دو جانبه اوپک و ایجاد زمینهای برای گسترش این همکاریها، همچنین مرور محورهای گفتوگو در نشستهای شش ساله گذشته، دستور کار هفتمین نشست مشترک این دو نهاد است.
در این نشست ویلسون پاستور رئیس اوپک و وزیر نفت اکوادر، دکتر سید مسعود میرکاظمی نائب رئیس اوپک و وزیر نفت ایران و عبدالله سالم البدری دبیرکل اوپک به عنوان نمایندگان سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) حضور دارند. رییس شورای انرژی اتحادیه اروپا، نایب رئیس شورای انرژی اتحادیه اروپا کمیسر اتحادیه اروپا در امور مربوط به انرژی نیز نمایندگان اتحادیه اروپا در هفتمین نشست مشترک دو نهاد هستند.
به گزارش خبرنگار شانا، ششمین نشست وزارتی گفتوگوی انرژی اتحادیه اروپا و سازمان کشورهای صادرکننده نفت 23 ژوئن (2 تیر) سال گذشته در وین اتریش برگزار شد.
«انجام مطالعه امکان سنجی در مورد ایجاد یک "مرکز تکنولوژی انرژی اتحادیه اروپا – اوپک"، بررسی تحولات آینده بازار نفت، تاکید بر اهمیت تبادل اطلاعات مربوط به سناریوهای آینده عرضه و تقاضا، همچنین تاکید بر اهمیت تنوع در ترکیب انرژی» از جمله مواردی بود که در نشست پیشین مشترک اتحادیه اروپا و اوپک به آن پرداخته شد.
در نشست پیشین، دو طرف بر اهمیت تبادل اطلاعات مربوط به سناریوهای آینده عرضه و تقاضا تاکید کردند و فواید و اهمیت فزاینده "ابتکار مشترک دادههای نفتی" را با کمک "دبیرخانه مجمع بینالمللی انرژی "، مستقر در ریاض، به رسمیت شناختند.
ششمین نشست اتحادیه اروپا – اوپک همچنین در مورد ضرورت بازارهای نفت با ثبات، شفاف و قابل پیشبینی به توافق رسیدند. سرشت دوسویه امنیت انرژی و این که امنیت تقاضا به همان اندازه برای تولید کنندگان مهم است که امنیت عرضه برای مصرف کنندگان مورد تاکید قرار گرفت.
در مورد مسائل جهانی، اتحادیه اروپا و اوپک تعهد خود را به اصول توسعه پایدار و سه جنبه اساسی آن که مورد حمایت دو طرف است، شامل توسعه اقتصادی، پیشرفت اجتماعی و حمایت از محیط زیست، و نیز به رسمیت شناختن نیازهای ویژه فقیرترین جوامع جهان مورد تاکید دوباره قرار دادند.
«اهمیت تنوع در ترکیب انرژی، شامل انرژیهای تجدید پذیر، پرهیز از اتلاف منابع انرژی، بهبود کارآیی و توسعه و به کارگیری تکنولوژی سوخت های فسیلی تمیزتر، به ویژه جذب و دخیره کربن (سی سی اس) از جمله مناسب بودن آن بر اساس "مکانیزم توسعه پاک" (سی دی ام) از دیگر مواردی بود که در ششمین نشست اتحادیه اروپا – اوپک به رسمیت شناخته شد.