خبرگزاری دانشجو: عضو فقهای شورای نگهبان گفت: به عنوان عضوی از شورای نگهبان، میگویم بینی و بین الله ما مطلقا در احراز و عدم احراز صلاحیتها کاری به جناح و جریان نداشتیم؛ آنچه معیار بود، قانون بود که همان هم از ما انتظار هست.
آیت الله سید احمد خاتمی عضو فقهای شورای نگهبان در برنامه «ایران عزیز ما» با اشاره به انتخابات پیش رو اظهار داشت: مسئله انتخابات و انتخاب، از برکاتی است که نظام جمهوری اسلامی ایران برای مردم به ارمغان آورد. نظام طاغوت نظام سلطنتی بود و در نظام سلطنتی جایی برای رای مردم نیست.
وی ادامه داد: شاه اصرار داشت آنچه به عنوان انقلاب سفید نامید و انقلاب سیاه بود را اجرایی کند. مرحوم آیت الله العظمی بروجردی، چون میدید چه شیطنتهایی در پس این کاری که اسمش را انقلاب گذاشتهاند هست، مخالفت کرد. شاه گفت در همه کشورهای دنیا این انقلاب دارد اجرایی میشود. مرحوم بروجردی گفت در همه کشورهای دنیا جمهوریت هست. مایلید جمهوریت در ایران اجرا شود بسم الله. اول جمهوریت؛ لذا شاه عقبنشینی کرد.
آیت الله خاتمی اظهارداشت: شاه نظام سلطنتی را میخواست و میخواست طولانی مدت او و نسلش شاه باشند. به برکت پیروزی انقلاب اسلامی این سبو بشکست و این پیمانه ریخت. مردم میآیند و ان شاء الله در ۲۸ خرداد سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری را برپا میکنند.
وی تصریح کرد: در رابطه با نمایندگان در طول دوره سیاه طاغوت یک انتخابات آزاد برپا نشد. خودشان در خاطراتی که میگویند این بود که ساواک کاندیداها را تعیین میکرد و به نخست وزیر میداد و او هم به شاه میداد و شاه آنهایی که نمیخواست را رویشان خط میکشید. آنهایی که روی اسمشان خط کشیده نبود آنها نماینده بودند حالا فرمالیتهای صندوق و رایی هم بود.
عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری افزود: بینی و بین الله وجدان حتی دشمنان انقلاب را به انصاف دعوت میکنم. تاکنون مملکت عزیز ما حدود ۴۰ انتخاب از اول پیروزی انقلاب داشت و این یعنی جشن سیاسی بزرگ که این انتخابات پیش رو یکی از این جشنهای بزرگ هم انتخابات ریاست جمهوری و هم شورای شهر و هم در برخی شهرها و استانها مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان هم هست. پس اصل این انتخابات هدیه خداوند به ملت است.
خاتمی گفت: از آغاز پیروزی انقلاب تا کنون در هر انتخاب دشمنان تمام تلاش و آرزویشان این بود که انتخابات در فضای سرد صورت بگیرد و از انتخابات استقبال نشود. لیکن این دوره انگیزه بیشتری دارند در اینکه این انتخابات را بی رمق برگزار کنند و آنچه مایه تاسف است این است که یک نغمهای را آنها سر دادند و متاسفانه برخی در داخل ادامه آن نغمه را دادند و سعی در سرد برگزار کردن انتخابات دارند. هر چه شما دارید به برکت نظام است. حالا میخواهید این نظام آسیب ببیند؟
وی تاکید کرد: بعد توجیه میکنند جمهوریت. قانون اساسی را قبول دارید یا ندارید؟ قانون اساسی به نهاد شورای نگهبان اختیار داده است تا نظارت کند و این نظارت هم نظارت استصوابی است. اینکه برخیها میگویند چند نفر بنشینند بگویند چند نفر را انتخاب میکنیم و شما رای دهید. چه زمانی این حرفها است؟ قانون هست و قانون میگوید که کسانی که کاندیدا میشوند یک جاهایی اینها را ارزیابی کنید. در همه جای دنیا هست و در فرانسه هزار رجل سیاسی یکی را تعیین میکنند و به کمیته انتخابات میرود. نظام جمهوری اسلامی شورای نگهبان را فیلتر قرار داده است و چند نفر نیستند و قانون است. تن بدهید به قانون. بنی صدر میگفت من قانون را قبول ندارم و امام (ره) فرمود قانون تو را قبول ندارد. چرا برخی در مقابل قانون اساسی میایستند؟
آیت الله خاتمی ادامه داد: سخن این است که قانون اساسی این اختیار را به شورای نگهبان داده است. شورای نگهبان هم بر اساس معیارها از بین این کاندیداها سخن از رد هم نیست سخن از عدم احراز است. به شورای نگهبان گفتند شما در این کاندیداها ببین کدامشان مدیرند و مدبرند و رجل سیاسی و رجل مذهبی هستند و میتوانند اداره کشوری بزرگ را انجام دهند. شورای نگهبان هم طبق قانون گفت اینها باید مدیر و مدبر باشند و بر اساس همین معیارهای قانونی ارزیابی کرد. مقصود این است که همه افرادی که بر سر سفره نظام اسلامی نشستند بدانند عزتشان در برپایی باشکوه انتخابات است با هر سلیقهای که دارند و هر کاندیدایی که میپسندند.
وی تاکید کرد: این دوره بیش از دورههای دیگر اهمیت دارد به این دلیل که دشمنان همه امیدشان این است که انتخابات در فضای سرد برگزار شود و به کوری چشم آنها ان شاء الله فضای انتخاباتی فضای گرمی خواهد بود. رقبا هم در رقابتها مراقبت کنند و کاندیداهای دیگر و نظام و دین و مذهب را تخریب نکنند. معنی ندارد کاندیدایی بگوید چرا خانمی که در ماشین نشسته را دعوت به حجاب میکنید؟ ماشین فضای عمومی است و حجاب هم جزو متن دین است امر به حجاب هم امر به دین است و این کاندیدا بعدا میخواهد بیاید و قسم بخورد من به اسلام عمل میکنم. از کاندیداهای مورد تائید میخواهم که مراقب حرف هایشان باشند و تخریب نکنند و تهمت نزنند و خلاف واقع نگویند و من به عنوان عضوی از شورای نگهبان میگویم بینی و بین الله ما مطلقا در احراز و عدم احراز کاری به جناح و جریان نداشتیم آنچه معیار بود، قانون بود که همان هم از ما انتظار هست.
عضو فقهای شورای نگهبان عنوان داشت: تفاوت بین احراز و رد صلاحیت این است که ما یک عدم احراز داریم یعنی برای ما روشن نشده این میتواند کشور را اداره کند و این شرایط را دارد یا نه؟ یک احرازالعدم داریم یعنی اینکه میدانیم بی عرضه است و نمیتواند کشور را اداره کند و ما هرگز این را نگفتیم. گفتیم ما به اینجا نرسیدیم که این آقا بتواند. قانون اساسی هم گفته باید احراز شود. پس بنابراین هرگز عدم احراز این نیست که این آقا بی عرضه است و ما این را نگفتیم و گفتیم ما به این نرسیدیم. در خطبههای تلویزیونی هم گفتم هرگز عدم صلاحیت برای ریاست جمهوری این نیست که این آقا دیگر در هیچ جا صلاحیت ندارد. چه کسی این حرف را زده؟ در این عرصه این آقا شرایط ندارد. چه بسا در عرصههای دیگر واجد شرایط باشد و خوب هم بتواند اداره کند.