براساس مطالعات انجام شده، طی سال های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵، ۳۰۵ هزار نفر از استان تهران خارج و در همین بازه زمانی ۷۷۰ هزار مهاجر به تهران وارد شدهاند.
ایسنا نوشت: براساس مطالعات انجام شده، طی سال های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵، ۳۰۵ هزار نفر از استان تهران خارج و در همین بازه زمانی ۷۷۰ هزار مهاجر به تهران وارد شدهاند که به گفته یک جمعیتشناس باتوجه به اینکه جمعیت کشور طی سالهای گذشته افزایش یافته، بالطبع تعداد مهاجرین به دلیل تورم، محدودیت افزایش زمینهای کشاورزی و اشباع این بخش و بالا رفتن نرخ بیکاری، افزایش یافته و عمدتا مهاجرت ناشی از فقر و فلاکت زیاد شده است.
شهلا کاظمیپور، جمعیتشناس:
* طی سال های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵، ۵۳۸ هزار مهاجر از استانهای دیگر وارد استان تهران شدند و همچنین حدود ۲۰۰ هزار نفر در تهران مهاجرت درون استانی داشتهاند، به طوریکه از شهرهای دیگر و یا نقاط روستایی همین استان، وارد شهر تهران شدهاند و به طور کلی در سال های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵ حدود ۷۷۰ هزار مهاجر وارد تهران شدهاند؛ البته همه این افراد حاشیهنشین نیستند و ممکن است بخشی از آنها حاشیهنشین باشند.
* در سال ۹۰ تا ۹۵، ۳۰۵ هزار نفر از استان تهران خارج شدهاند. تعداد خالص مهاجرین استان تهران طی سالهای فوق حدود ۲۵۰ هزار نفر است یعنی بطور متوسط سالی ۵۰ هزار نفر به جمعیت استان تهران از طریق مهاجرت اضافه شده است.
* با بیان اینکه تعداد مهاجرین از استانهای دیگر به شهرهایی مانند کرمانشاه، تبریز و بندرعباس کمتر است و بیشتر افراد حاشیه نشین در این شهر ها مهاجرین روستایی و شهرهای کوچک همان استان هستند؛ به این معنی که افراد از نقاط روستایی به دلیل خشکسالی، فقر، کمبود زمین و... امکان امرار معاش خود را از دست میدهند و به شهرهای بزرگ همان استان مهاجرت میکنند، اما به دلیل اینکه فاقد تخصص و شغل هستند در شهرها، حاشیهنشین میشوند.
* در استان لرستان میزان بیکاری زیاد است و به همین دلیل عدهای از جوانان به شهرهای بزرگ و کلان شهرها و عدهای دیگر به شهرهای همان استان مهاجرت میکنند و در آن استان نیز به طور صد درصد حاشیهنشینی وجود دارد.