به گزارش نفت دیلی،اعتراضها در پایانههای شرقی لیبی بهدلیل نزاع بین وزارت نفت و شرکت ملی نفت لیبی بالا گرفت.
منابع صنعتی و حملونقل اعلام کردند که اعتراضها در دو پایانه نفتی شرقی لیبی در حال افزایش است، زیرا نزاع محمد عون، وزیر نفت این کشور و مصطفی صنعالله، رئیس شرکت ملی نفت لیبی بر سر قدرت سبب تهدید صادرات نفت این کشور شده است.
معترضان پایانه نفتی اس سیدر با ظرفیت بارگیری روزانه ۳۰۰ هزار بشکه با حمایت نیروهای حفاظت ازتأسیسات نفتی خواستار برکناری مصطفی صنعالله هستند، هماکنون نیروهای حفاظت تأسیسات نفتی محلی از پایانه اصلی محافظت میکنند.
به گفته منابع، این حرکتهای اعتراضی عرضه نفت را به تأخیر انداخته است.
این در حالی است که فارغالتحصیلان جوان ورودی اصلی پایانه اصلی الحریقه را مسدود کردهاند و خواستار کار هستند. ظرفیت عرضه این پایانه ۲۵۰ هزار بشکه در روز است.
این اعتراضها در شرایطی ادامه دارد که نزاع قدرت عون و صنعالله در حال افزایش است.
محمد عون، وزیر نفت لیبی روز یکشنبه (هفتم شهریورماه) اعلام کرد که صنعالله را تعلیق میکند، این آخرین گام بر سر کنترل بخش انرژی است، با این حال، مدیرعامل شرکت ملی نفت لیبی این اقدام را رد کرد.
با این حال، نخستوزیر لیبی تصمیم گرفت که رئیس شرکت ملی نفت این کشور را ابقا کند و با تصمیم محمد عون، وزیر نفت لیبی مبنی بر تعلیق صنعالله مخالفت کرد.
پس از آن، وزارت نفت لیبی روز دوشنبه (۱۵ شهریورماه) اعلام کرد که تصمیم برای تعلیق مصطفی صنعالله همچنان معتبر است.
یک شرکت مدیریت ریسک که شمال آفریقا را پوشش میدهد، اعلام کرد: بازگشت صنعالله به احتمال زیاد سبب اعتراضهای بیشتر میشود و حتی ممکن است سبب بسته شدن پایانههای شرقی شود.