الله وردی دهقانی: قاچاق طلا از معدن اندریان مربوط به چند وقت اخیر نیست و ۵ سال است که این اتفاق رخ میدهد. در این رابطه من چند باری اقدام کردهام. این موضوع چندباری در شورای معدن استان هم مطرح و فرصت هم داده شد که این قاچاق در این منطقه جمع شود، اما متاسفانه دستهایی در کارهستند که متاسفانه زور ما به این آقایان در اجراییات نرسید.
خبرگزاری ایلنا: اللهوردی دهقانی در مورد اظهارات امام جمعه ورزقان مبنی بر قاچاق طلا از معدن اندریان این شهر اظهار کرد: قاچاق طلا از معدن اندریان مربوط به چند وقت اخیر نیست و 5 سال است که این اتفاق رخ میدهد. در این رابطه من چند باری اقدام کردهام. این موضوع چندباری در شورای معدن استان هم مطرح و فرصت هم داده شد که این قاچاق در این منطقه جمع شود اما متاسفانه دستهایی در کارهستند که متاسفانه زور ما به این آقایان در اجراییات نرسید.
وی افزود: قاچاق از داخل معدن صورت میگیرد و همه متولیان هم این را میدانند. در روز روشن دهها اکیپ به صورت 24 ساعته در این معدن و اطراف آن حفاری غیرمجاز میکنند. دادگستری کجاست؟ نیروی انتظامی کجاست؟ اداره اطلاعات کجاست؟ سازمانهای نظارتی کجا هستند؟ ما بارها این مسئله را مطرح کردیم اما علیه من شکایت شد و گفتند که نماینده ورزقان گفته جمهوری اسلامی این معدن را در قبال S300 به روسها داده در حالی که من چنین چیزی نگفته بودم و علیه من جوسازی شد.
دهقانی خاطرنشان کرد: این معدن قبلا واگذار شده بود، دیوان محاسبات رای داده که در واگذاری مشکلاتی بوده و دوباره باید به دولت بازگردد، وزیر وقت این حکم را اجرا نکرده است. این رای را من دارم و روزهای آتی در مورد آن از وزیر سوال خواهم کرد. مالکان هم به نظر مقصر هستند. مگر کسی میتواند از جایی قاچاق کند و مالک جلوی آن را نگیرد؟ وقتی 24 ساعته قاچاق میشود یعنی اشکال وجود دارد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: ورزقان یک شهر معدنی است، دهها معدن پلیمتال و 3 تا 4 معدن طلای فعال دارد. 5 تا 6 معدن طلا هم ثبت شده و در مرحله اکتشاف است و افرادی از آنها خاک طلا قاچاق میکنند. عدم برخورد مسئولین در 5 سال گذشته باعث شده که این اتفاق در کل شهرستان رونق پیدا کند.
وی اضافه کرد: امام جمعه ورزقان یک رقم 20 تنی در مورد قاچاق این معدن اعلام کردهاند اما این رقم مربوط به معدن اندریان نیست. در معدن خوینرود عملیات اکتشاف انجام میشود. گرچه برای نمونهبرداری میتوان مقداری را در محل و نه خارج از آن دپو کرد، اما شخصی که نمونهبرداری و اکتشاف میکرد بیشتر از حد مجاز از معدن خارج کرده بود و 6 تا 7 تن سنگ طلا را به ورزقان آورده و دپو کرده بود.
نماینده شهر ورزقان در مجلس تصریح کرد: تعداد زیادی پرونده در دادگستری برای قاچاق از معادن وجود دارد که هیچ یک به نتیجه نرسیده است. اگر با چند نفر برخورد شد این اتفاق روال پیدا نمیکند. این موضوع به مماشات و عدم برخورد از طرف نهادهای مختلف حتی مسئولین قضایی ورزقان بازمیگردد.