اگرچه BA.۲ به عنوان یک زیرسویه امیکرون در نظر گرفته میشود اما توالی ژنومی آن به شدت با BA.۱ متفاوت است.
سازمان بهداشت جهانی (WHO) اعلام کرده چندین زیرسویه از امیکرون از جمله BA.۱، BA.۱.۱، BA.۲ و BA.۳ را ردیابی میکند.
به نقل از نیوز، سازمان بهداشت جهانی با ردیابی زیرسویههای جدید امیکرون در حال بررسی دادههای دنیای واقعی در این مورد است که آیا این زیرسویههای امیکرون باعث بیماری شدیدتر همسترها در شرایط آزمایشگاهی میشود یا خیر.
ماریا ون کرخوف، کارشناس ارشد بیماریهای عفونی سازمان بهداشت جهانی، در این خصوص اظهار کرد: امیکرون یک سویه نگرانکننده است؛ به همین دلیل آن را در چندین زیرشاخه دنبال میکنیم. در حال حاضر برجستهترین زیرسویههایی که در سراسر جهان شناسایی شدهاند، BA.۱، BA.۱.۱ و BA.۲ است. البته زیرسویه BA.۳ و زیرشاخههای دیگر نیز وجود دارند.
وی گفت: هماکنون بسیاری از افراد در مورد تحقیق ژاپنی که در مرحله پیش چاپ قرار گرفته، آگاهی دارند؛ این تحقیق یک مطالعه تجربی و به طور خاص بر همسترها متمرکز شده است.
محققان به دنبال این بودند که آیا از نظر تجربی در همسترها نشانهای از ایجاد بیماری شدیدتر در شرایط آزمایشگاهی وجود دارد یا خیر. البته این نتایج در دنیای واقعی نیز بررسی میشود.
کرخوف افزود: سازمان بهداشت جهانی همچنین در حال بررسی شدت علائم در افراد است تا دریابد تفاوتهایی در شدت علائم در سطح جمعیت از نظر افزایش خطر بستری شدن در بیمارستان مبتلایان به BA.۲ در مقایسه با BA.۱ مشاهده میشود یا خیر. نتایج ارزیابی چندین کشور این است که ما تفاوتی در شدت BA.۱ در مقایسه با BA.۲ مشاهده نمیکنیم.
وی بیان کرد: میزان مشابهی از شدت بیماری وجود دارد که مربوط به خطر بستری شدن در بیمارستان است که واقعا مهم تلقی میشود زیرا در بسیاری از کشورها مقدار قابل توجهی گردش زیرسویه BA.۱ و BA.۲ مشاهده شده است. البته در آن کشورها تغییری در شدت بیماری BA.۱ در مقایسه با BA.۲ گزارش نشده است. بنابراین علاوه بر مطالعه تجربی دادههای دنیای واقعی را نیز بررسی میکنیم.
محققان ژاپنی چه یافتند؟
مطالعه آزمایشگاهی ژاپن نشان داده که BA.۲ یا امیکرون پنهانکار میتواند باعث ابتلا به بیماری شدیدتری نسبت به BA.۱ شود که قبلا شناسایی شده بود. مطالعه ژاپنی که به بررسی تاثیر BA.۲ روی همسترها میپردازد، تلاش کرده دریابد که آیا نشانهای از بیماری شدید وجود دارد یا خیر. نتایج پیشچاپ نشان داد که BA.۲ میتواند باعث بروز بیماری شدید در همستر شود اما در جستجوی نشانههای شدت بیماری در انسان از نظر افزایش خطر بستری شدن بیماران مبتلا به BA.۲ نسبت به BA.۱ شدت بیشتری وجود ندارد.
نتایج مطالعه ژاپنی نشان داد BA.۲ ممکن است ویژگیهایی داشته باشد که قادر به ایجاد بیماری جدی باشد، ویژگیهای فرار ایمنی را درست مانند سویه فرعی BA.۱ نشان میدهد و به درمانهایی مانند آنتیبادی مونوکلونال مقاوم است.
محققان گفتند: اگرچه BA.۲ به عنوان یک زیرسویه امیکرون در نظر گرفته میشود اما توالی ژنومی آن به شدت با BA.۱ متفاوت است.
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد امیکرون پنهانکار میتواند باعث بروز عفونت جدی در همستر شود اما نتایج مطالعات انسانی نشان میدهد که میزان شدت هر ۲ سویه فرعی یکسان است.