به گزارش نفت ديلي ، دکتر سیدمسعود میرکاظمی با تاکید بر این که ساختار نظام جدید پژوهش در وزارت نفت مبتنی بر تامین نیازهای داخلی و حمایت از ساخت داخل است، افزود: ایجاد صندوق حمایت از ساخت داخل، به منظور تامین نیازهای صنعت نفت موضوعی مهم است.
دکتر سیدمسعود میرکاظمی صبح امروز (شنبه 11 دی) در مراسم تقدیر از پژوهشگران نمونه صنعت نفت در محل ساختمان مرکزی وزارت نفت با تاکید بر این که حوزه پژوهش و تحقیق یکی از حوزه هایی است که بیش از حوزه های دیگر به تحقیق نیاز دارد، گفت: هم اکنون این حوزه نیازمند کار بیشتر، مطالعه و بازتعریف مجدد است.وزیر نفت با بیان این که در شرایط کنونی اثر بخشی پروژه های پژوهشی به اندازه کافی و مورد انتظار نیست، گفت: هدف از توسعه تحقیقات و پژوهش در کشور، ایجاد نظام بهبود مستمر و افزایش بهره وری است.
به گفته میرکاظمی، الگوی تحقیقاتی، ساختار و چرخه تحقیقات، روش شناسی در مدیریت تحقیقات، سبک های تصمیم گیری در مراکز علمی، افق تحقیقاتی، نهادینه کردن نتایج تحقیقات، همچنین توسعه فرهنگ پژوهش موضوع یابی در امر پژوهش، تدوین و تفکیک پروژه های بزرگ و تدوین نظام ارزیابی قطب های علمی در صنعت نفت، از جمله موارد الزامی است که در حوزه پژوهش ضروری است، اما کمتر به آن پرداخته شده است.
دکتر میرکاظمی با یادآوری این که در گذشته تلاش های زیادی در زمینه پژوهش در صنعت نفت شده است، گفت: هم اکنون باید فعالیت های حوزه پژوهش را ارتقا داد و اثربخش کرد.
وزیر نفت اجرای نظام نامه جدید پژوهشی در صنعت نفت را زمینه ساز اثربخشی طرح های پژوهشی خواند و گفت: استفاده بهینه از منابع خدادادی نفت و گاز در کشور در سایه پژوهش و تحقیقات است و هم اکنون می بایست ارزیابی روشن برای تهیه شاخص برای اثربخشی پژوهش ها در صنعت نفت انجام تا مشخص شود هر پروژه تا چه میزان اثربخش بوده است.
وزیر نفت گفت: در کشورهای توسعه یافته درصد قابل توجهی از رشد اقتصادی مرهون تحقیقات و افزایش بهره وری است.
وی با بیان این که هم اکنون دانشگاه های کشور برای فعالیت در پروژه های پژوهشی صنعت نفت قطب بندی شده اند، گفت: این کار سبب می شود پروژه های این صنعت به صورت عمیق و بنیادی انجام و به تولید محصول ختم شود.
وزیر نفت با بیان این که مراکز دانشگاهی و شرکت های عملیاتی برای انجام پروژه های تحقیقاتی می بایست مکمل یکدیگر باشند، گفت: هم اکنون برخی از ایده ها در حوزه های مختلف به تولید نمونه ختم می شود، اما به دلیل نبود منابع مالی و مراکز استاندارد این نمونه بدون استفاده مفید در صنعت می ماند.
وی تاکید کرد: شرکت های عملیاتی صنعت نفت و دانشگاه ها می بایست در کنار یکدیگر باشند و پروژه ای نباید در حوزه پژوهش و فناوری بدون همگرایی و همکاری مشترک تعریف و اجرا شود.
وزیر نفت با بیان این که نباید پروژه های پژوهشی تکراری در صنعت نفت انجام شود، گفت: هم اکنون ضروری است مراکز علمی این صنعت همچون پژوهشگاه صنعت نفت، موسسه مطالعات بین المللی انرژی و دانشگاه صنعت نفت وظیفه خود را در زمینه جمع آوری نتایج پروژه ها به بهترین شکل ممکن انجام دهند.
میرکاظمی ضرورت طبقه بندی و کد ملی کالاهای مورد نیاز صنعت نفت و لزوم سامانه خرید را از جمله پروژه های مکمل نظام نامه جدید پژوهشی صنعت نفت اعلام کرد و گفت: کد ملی کالاهای داخلی زبان مشترک میان تولید کنندگان و مصرف کنندگان است؛ به طوری که با اجرای این طرح( کدملی کالا) قواعد سلامت خرید تامین می شود.
وی افزود: هم اکنون بسیاری از کالاهایی که به کشور وارد می شود به دلیل ناآگاهی خریداران از نوع و میزان کالاهای تولید شده در کشور است که این امر در بخش تجهیزات صنعت نفت نیز مشهود است.
وزیر نفت با بیان این که هم اکنون در صنعت نفت نیاز به مرکز استاندارد سازی ساخت قطعات و ملزومات و اعلام کالاهای تولیدی داخل است، گفت: مرکز استانداردسازی ساخت کالا در صنعت نفت نیاز است هرچه زودتر شکل گیرد.
میرکاظمی راه اندازی سامانه خرید کالا در صنعت نفت را یکی دیگر از نیازهای این صنعت برای حمایت از کالاهای داخلی اعلام کرد و گفت: بسیاری از کشورها هم اکنون کالاهای مورد نیاز صنایع خود را با قیمت و کیفیت مشخص در سامانه های الکترونیکی ارائه می کنند.
وی افزود: اگر تولیدکنندگان کالا در این سامانه قیمتی بیشتر از نرخ بازار برای کالای خود ارائه کنند، از سامانه الکترونیک خرید دولتی کالا خارج خواهد شد؛ بنابراین با راه اندازی این سامانه، تولیدکنندگان بخش خصوصی تلاش بیشتری برای ارائه کالا با قیمت مناسب می کنند.
وزیر نفت با اشاره به این که اجرای پروژه های پژوهشی در صنعت نفت به صورت کنسرسیومی تاثیر و سرعت بیشتری خواهد داشت گفت: هم اکنون برای اجرای پروژه های پژوهشی به صورت کنسرسیومی وزارت نفت حاضر است بودجه بیشتری در اختیار مراکز علمی کشور بگذارد.
وی با بیان این که تشکل های کنسرسیومی از توان مالی و اجرایی بیشتری نسبت به شرکت های منفرد برای اجرای طرح ها برخوردارند گفت: اجرای پروژه هایی پژوهشی در صنعت نفت به این صورت در نظام نامه جدید پژوهشی صنعت نفت لحاظ شده است.
وی گفت: در صورتیکه پروژه های پژوهشی در صنعت نفت نتیجه محور باشند مدیران این صنعت برای حل مشکلات و موانع، توجه بیشتری به امر پژوهش خواهند داشت.
دکتر میرکاظمی از علاقه مندی وزارت نفت برای افزایش بودجه پژوهشی مرتبط با صنعت نفت کشور خبر داد و گفت: به طور قطع در آینده با توسعه بخش های پژوهشی بودجه این بخش با هدف افزایش اثربخشی طر ح ها افزایش خواهد یافت.