با استقرار نظام جامع راهبردی پژوهش در نفت
مقدم:افزایش اثر گذاری طرح‌های پژوهشی در صنعت نفت

به گزارش نفت ديلي ، دکتر محمدرضا مقدم، گفت: نظام جامع راهبردی پژوهش صنعت نفت در پروژه های صنعت نفت اثر گذار و موجب تحولات پژوهشی در کشور خواهد بود.

 

دکتر محمدرضا مقدم امروز (شنبه 11 دی) در همایش «فرآیند استقرار نظام جامع راهبردی پژوهش، فناوری و نوآوری صنعت نفت» ضمن ارائه گزارشی در باره اصول غربالگری طرح های پژوهشی وزارت نفت، گفت: آنچه امروز در نظام جدید پژوهشی صنعت نفت اهمیت دارد، اثربخشی طرح های پژوهشی و همسویی آنها با اهداف اصلی وزارت نفت است.

معاون پژوهش و فناوری وزیر نفت همچنین با تاکید بر این که چکیده نظام جامع راهبردی پژوهش، فناوری و نوآوری صنعت نفت، آماده بهره برداری در صنعت نفت است، افزود: هم اکنون مهم ترین بحث، فاصله گرفتن از ساختار گذشته و حرکت به سوی ساختار جدید است.

وی همچنین نظام جامع راهبردی پژوهش، فناوری و نوآوری صنعت نفت را رکنی مهم و ایده ای نو در ساختار پژوهشی کل کشور خواند که پس از طی مراحل مختلف بازبینی، با رویکرد درون زا و مدیریت تحول در حال شکل گیری در نظام پژوهشی صنعت نفت است.

دکتر مقدم همچنین با اعلام این که نقشه راه اجرای نظام جامع پژوهشی صنعت نفت تهیه شده است،‌ افزود: این نقشه راه شامل آئین نامه های پشتیبان است و قطب بندی دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی صنعت نفت نیز در آن لحاظ شده است.


راه اندازی یک سامانه یکپارچه در ساختار پژوهشی صنعت نفت


معاون پژوهش و فناوری وزیر نفت با اعلام ایجاد یک سامانه یکپارچه در ساختار پژوهشی صنعت نفت در آینده ای نزدیک گفت: این سامانه جدید که در آن کاهش دوره زمانی فعالیت های پژوهشی و نیز سیستم قطب بندی منظور شده است، می تواند آئین نامه های مالی که یکی از مهم ترین آئین نامه ها در بخش پژوهش است را مدنظر قرار داده و ضمن ورود در نظام بهینه مصرف منابع مالی، فرآیندهای عقد قرارداد را سازمان دهد.


دکتر مقدم تاکید کرد: امیدواریم بتوانیم با راه اندازی این سامانه یکپارچه تمام پرداخت های صنعت نفت را براساس آن انجام داده و پژوهش و فناوری صنعت نفت نیز صاحب یک سامانه یکپارچه جهت تسریع و زودبازدهی پروژه های پژوهشی خود شود.


معاون پژوهش و فناوری وزارت نفت همچنین در ادامه گزارش خود درباره طرح های صنعت نفت غربالگری طرح ها در نظام جامع راهبردی پژوهش گفت: مهم ترین فعالیت ما در استقرار نظام جدید پژوهشی صنعت نفت، بحث غربالگری طرح ها بود که در آن بسیاری از طرح هایی که اگر چه مشخصات نظامنامه را داشتند، اما به دلیل اثربخشی کم در این مرحله حذف شدند.


مقدم افزود: قبل از بحث نظامنامه سیاست واحدی در امور پژوهشی وزارت نفت وجود نداشت و همین موضوع باعث شد مدیریت فناوری و تعامل بین قطب ها، فناوری و تولید کننده ها در نظام پژوهش و فناوری مورد نظر قرار دهد.

 

وی در ادامه به ارائه گزارش هایی درباره نقشه راه پژوهش و فناوری،‌ اثربخشی طرح ها در رفع یک مشکل عملیاتی - راهبردی و یا تولید محصول، طبقه بندی کلی طرح ها بر اساس اصول غربالگری، چالش های پیش روی غربالگری، فرآیند غربالگری طرح های پژوهشی و نوآوری در صنعت نفت و در نهایت خلاصه نتایج غربالگری طرح های پژوهشی و نوآوری در شرکت های مختلف زیرمجموعه وزارت نفت پرداخت.


نظامنامه پژوهش و فناوری صنعت نفت با هدف ارتقای فناوری در این صنعت و مصرف بهینه منابع طبیعی تدوین شده و آماده اجراست که بر اساس آن طرح هایی که توجیه اقتصادی نداشته و مشکلات صنعت نفت را رفع نمی کنند، اجرا نخواهد شد.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد