به گزارش نفت دیلی، سرپرست شرکت پژوهش و فنآوری پتروشیمی با تاکید بر اینکه این شرکت تمامی هزینههای انجام شده در بخش پژوهش را برای صنعت پتروشیمی تبدیل به ثروت میکند، گفت: سعی داریم با تاثیرگذاری بر شاخصهای اقتصادی در ارتقا نرخ اشتغالزایی و تولید ناخالص کشور سهیم باشیم.
غلامرضا جوکار با اشاره به تحریم مواد شیمیایی مورد نیاز صنعت پتروشیمی در سالهای اخیر گفت: یکی از مهمترین اقدامات این شرکت بررسی و شناسایی مواد شیمیایی تحریم شده مورد نیاز صنعت و تولید 22 مورد از آنها بوده است.
وی هدف شرکت پژوهش و فناوری را تبدیل شدن به قطب پژوهشی برتر در منطقه آن هم با تکیه بر مشتریمداری دانست و یادآور شد: در راه رسیدن به این هدف باید اطلاعات علمی مواد پایش و به روز رسانی بشود و راندمان محصولات و فرآیندهای انتخاب شده نیز با کیفیت و کمیت بالاتری نسبت به نمونههای خارجی ارتقا داده شود.
جوکار با بیان اینکه در طول سالهای اخیر پژوهشگران این شرکت موفق به کسب دانش فنی بسیاری از کاتالیستهای مورد نیاز صنعت پتروشیمی شدهاند، تصریح کرد: در حال حاضر این شرکت موفق به کسب دانش فنی تولید کاتالیستهای دی متیل اتر (DME)، اروکامید، وینیل استات منومر (VAM)، پلیاتیلن، پلیاتیلن سنگین (HDPE)، اسید استیک، تبدیل متانول به پروپیلن، هیدوژنزدایی پارافین، ریفرمینگ خشک متان، PET، متانول، آب اکسیژنه، AZ و مخلوطهای گازی استاندارد و تولید انواع مواد شیمیایی خالص آزمایشگاهی شده است.
وی به دو طرح تولید دی متیل اتر (DME) و اروکامید اشاره کرد و اظهار داشت: DME به عنوان سوختی پاک و مناسب برای جایگزینی گازوئیل از آن دسته دانشهای کسب شده است که میتواند در سبد سوخت کشور ایجاد تنوع کند و اروکامید نیز به عنوان ماده افزودنی در گرید فیلم واحدهای پلیاتیلن سبک، اصطکاک بین پلیمر و تجهیزات فرآیندی و سطح تماس پلیمر - پلیمر را کاهش میدهد.
جوکار همچنین کسب دانش فنی و بومیسازی کاتالیستهای PVC، EDC، PP و تبدیل متان به آروماتیکها را از برنامههای آتی این شرکت عنوان کرد.