تامین انرژی؛ هدف اصلی آمریکا در نشست گروه ۲۰

تهران-ایرنا- دیپلمات آمریکایی، تامین انرژی را موضوع اصلی مورد نظر واشنگتن در نشست گروه ۲۰ عنوان کرد و گفت: امنیت انرژی و تلاش برای اعمال فشار بر مسکو با هدف بازگشایی مسیرهای آبی مسدود شده در اوکراین، مورد توجه وزیر امور خارجه آمریکا در این نشست خواهد بود.

 
 
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، رامین طلوعی دستیار اقتصادی و بازرگانی وزیر امور خارجه آمریکا با اشاره به آغاز نشست گروه بیست در روز پنج شنبه (فردا) به میزبانی اندونزی، گفت: موضوع اصلی مورد بحث آمریکا در نشست وزیران جی-۲۰، مساله تامین امنیت انرژی است.
 
 
طلوعی در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه آنتونی بلینکن در این نشست بر همصدایی کشورهای عضو گروه ۲۰ علیه پوتین تاکید خواهد کرد، افزود: کشورهای عضو گروه ۲۰ باید با مسئول دانستن روسیه، این کشور را برای حمایت از تلاش‌های سازمان ملل در راستای بازگشایی مسیرهای دریایی که براثر جنگ در اوکراین مسدود شده‌اند، تحت فشار قرار دهند.
 
 
بر اساس گزارش رویترز، سازمان ملل درصدد یافتن راه حلی برای بازگشایی مسیرهای آبی مسدود شده در اوکراین پس از شروع درگیری‌ها در این کشور است که از طریق آن بتواند غلات و کودهای شیمایی اوکراین را به بازار جهانی برساند.
 
 
«دنیل کریتن بریک» دیپلمات ارشد آمریکا در امور آسیا نیز در این نشست خبری با اشاره به دیدار وزرای امور خارجه آمریکا و چین در حاشیه نشست گروه ۲۰ تصریح کرد: این دیدار می‌تواند فرصتی برای آمریکا فراهم کند که انتظارات خود را از چین در رابطه با مسائل پیرامون جنگ اوکراین و روسیه مطرح کند.
 
 
این مقام آمریکایی با تاکید بر اهمیت حفظ ارتباط میان واشنگتن و پکن گفت: ایالات متحده باید به منظور جلوگیری از بروز هرگونه تنش‌ و درگیری‌ ناخواسته، ارتباطش را با همتایان چینی خود حفظ کند.
 
 
براساس این گزارش، چین همواره ارسال سلاح به اوکراین از طرف کشورهای غربی را مورد انتقاد قرار داده است.
 
 
به گزارش ایرنا، بالی اندونزی روزهای پنج شنبه و جمعه ۱۶ و ۱۷ تیرماه ( ۷ و ۸ ژوئیه) میزبان نشست گروه ۲۰ خواهد بود.
 
 
رئیس‌جمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه(دوم اسفندماه) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت. وی سه روز پس از آن در روز پنجشنبه ۵ اسفند آغاز عملیات نظامی ویژه علیه اوکراین را اعلام‌کرد و روابط پرتنش مسکو-‌کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضع‌ داد.
 
 
جنگ اوکراین موجب تشدید صف‌بندی های جهانی شده و در شرایطی که غرب به رهبری آمریکا به حمایت تسلیحاتی و مالی از اوکراین ادامه می‌دهد، روابط سیاسی، اقتصادی و نظامی روسیه با چین و برخی کشورهای دیگر که در گذشته از آنها به عنوان بلوک شرق یاد می شد، نزدیک‌تر شده است.
 


 
انگليسی فارسی
تبليغات
نظرسنجی
وب سايت ما چگونه است؟
عالی
خوب
قابل قبول
متوسط
ضعيف
بد