رئیس جمهوری گواتمالا در جریان سفر به کییف، حمایت خود را از اوکراین و رئیس جمهوری آن ابراز کرد.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، آلخاندرو جیاماتی، رئیس جمهور گواتمالا در کییف با ولودیمیر زلنسکی، همتای اوکراینیاش دیدار کرد. وی نخستین رئیس جمهور از آمریکای لاتین است که به اوکراین سفر میکند.
بسیاری از رهبران آمریکای لاتین از موضعگیری در برابر حمله روسیه به اوکراین اجتناب کردهاند. این امر در برخی موارد منعکس کننده روابط چندین دههای با روسیه و در برخی موارد دیگر احتیاط نسبت به اهداف سیاست خارجی آمریکاست.
جیاماتی در کنفرانس خبری مشترکی با زلنسکی گفت: ما در کنار شما مردم اوکراین که شجاعانه مقاومت کردهاید، میایستیم. مادامی که جان انسانها از بین برود، نمیتوانیم ساکت بنشینیم.
وی افزود: صریحا باید بگویم که از زمان آغاز این درگیری، گواتمالا مخالفت خود را اعلام کرده است. ما همیشه به حرفهایی که میزنیم پایبند هستیم. گواتمالا سکوت نمیکند و نخواهد کرد.
زلنسکی از جیاماتی به خاطر حمایتش از تحریمها علیه روسیه و حمایت گواتمالا از برگزاری یک دادگاهی بینالمللی در مورد جرایم صورت گرفته در جریان جنگ تشکر و قدردانی کرد.
وی گفت: آمریکای لاتین نیز همانند بسیاری دیگر از بخشهای جهان از گرانی به خاطر جنگ در اوکراین که یکی از تولیدکنندگان بزرگ محصولات کشاورزی و دیگر محصولات است، رنج کشیده است. تنها با همکاری یکدیگر میتوانیم از جهانمان محافظت کنیم.
این در حالی است که منتقدان دولت جیاماتی گفتند، رئیس جمهور گواتمالا مسائل مهمتری در داخل کشور دارد که باید به آنها رسیدگی کند از جمله فساد و حقوق بشر.
کارولینا خیمنز، رئیس دفتر واشنگتن در آمریکای لاتین گفت: کل جهان میدانند که چطور جیاماتی دموکراسی را از بین برده و معافیت از مجازات را در کشورش ترویج داده است. یک سفر به اوکراین این واقعیت را تغییر نمیدهد.
دولت آمریکا شدیدا از تضعیف تلاشهای مبارزه با فساد در گواتمالا انتقاد کرده و سال گذشته به کنسوئلو پوراس، دادستان کل گواتمالا که دادستانهای سابق را تحت پیگرد قانونی قرار داده، ویزا نداد. دولت گواتمالا به جای از بین بردن فساد، اتهاماتی علیه مقامات سابق مبارزه با فساد وارد کرده و در حال حاضر بیش از ۲۰ تن از آنها از این کشور فرار کردهاند.