ذبیح‌الله مجاهد از یکی از سمت‌هایش کنار گذاشته شد

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان، که از یک سال پیش تاکنون معاونت انتشاراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان را نیز بر عهده داشت، از این مسند برکنار شد، اما به سخنگویی طالبان همچنان ادامه خواهد داد.
 
 
به گزارش ایسنا، به نقل از ایندیپندنت، ملا خیرالله خیرخواه، وزیر اطلاعات و فرهنگ طالبان، روز یکشنبه مولوی حیات‌الله مهاجر فرهی را به سمت معاونت انتشاراتی این وزارت برگمارد.
 
 
پس از تسلط طالبان بر افغانستان، حیات‌الله مهاجر فرهی شهردار هرات معرفی شده بود و تاکنون این سمت را بر عهده داشت.
 
 
طالبان به‌تازگی تغییراتی در کابینه خود داده‌اند، اما هنوز مسند دیگری به ذبیح‌الله مجاهد واگذار نشده است.
 
 
ذبیح‌الله مجاهد سال‌ها سخنگوی طالبان بود و اخبار حملات طالبان را به نظامیان و غیر نظامیان در دولت‌های حامدکرزای و اشرف غنی، در اختیار رسانه‌ها می‌گذاشت.
 
 
او از سال ۲۰۰۷ میلادی تا پیش از فروپاشی نظام جمهوریت در افغانستان، جزئیات حمله‌های انتحاری و انفجاری طالبان را از طریق تلفن و ای‌میل با خبرنگاران و رسانه‌ها در میان می‌گذاشت، اما هیچ کس چهره او را ندیده بود.
 
 
پس از تسلط یافتن طالبان بر افغانستان در ۱۵ اوت ۲۰۲۱ میلادی، او روز ۱۷ اوت در یک نشست خبری با حضور رسانه‌های داخلی و خارجی ظاهر شد و به پرسش‌های خبرنگاران پاسخ داد. خبرنگارانی که سال‌ها صدای شخصی را به نام ذبیح‌الله مجاهد شنیده بودند، تشخیص دادند که او همان سخنگوی طالبان است.
 
 
طالبان در این سال‌ها یک سخنگوی دیگر نیز به نام قاری یوسف احمدی داشتند، اما چهره او را نیز تاکنون کسی ندیده است.
 
 
ذبیح‌الله مجاهد با گزارش حمله‌های انتحاری و انفجاری بزرگی که طالبان در سال‌های گذشته انجام داده‌اند، اعلام می‌کرد که گروه طالبان مسئولیت آن حمله‌ها را بر عهده گرفته است.
 
 
او خبر حمله انتحاری ۲۰۱۶ علیه خودرو کارمندان رسانه‌ای «موبی گروپ»، حمله انتحاری ۲۰۱۷ به یک پایگاه ارتش در شمال افغانستان که در آن بیش از ۱۴۰ سرباز کشته شدند، حمله به یک مرکز آموزشی، و جزئیات ده‌ها حمله دیگر طالبان را در اختیار رسانه‌ها گذاشته است.
 
 
دانش صدیقی، خبرنگار رویترز، در ژوییه ۲۰۲۱ میلادی در جنوب افغانستان به دست طالبان کشته شد، و ذبیح‌الله مجاهد در آن هنگام، قتل او را توجیه کرد.


 
انگليسی فارسی
تبليغات
نظرسنجی
وب سايت ما چگونه است؟
عالی
خوب
قابل قبول
متوسط
ضعيف
بد