رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه طرح دارویاری به دنبال کاهش کمبودهای دارویی است، سایر مزایای این طرح را برشمرد.
به گزارش ایسنا، دکتر بهرام دارایی، گفت: از ۳۳۶۶ کد ژنریک دارویی که داریم، در طرح دارویاری کد ژنریک ۱۰۴۵ دارو، اصلاح اررزی شد و یارانه آن را به بیمهها دادیم.
او تاکید کرد: حدود ۴۵۰ قلم دارو داریم که به لحاظ ریالی ۹۰ درصد بازار کشور را در اختیار دارند و بیشتر این داروها برای بیماران خاص و صعبالعلاج است که باید تمرکز ما بر تولید و پوشش بیمهای این داروها باشد. خوشبختانه مجلس شورای اسلامی سال قبل مبلغ مناسبی برای اینکه بتوانیم پوشش ۱۰۰ درصدی برای این بیماران قائل شویم تصویب کردند که امیدوارم این مبلغ سال آینده بیشتر شود.
وی افزود: از سوی دیگر در مورد تامین برخی داروهایی که مصرف کمی دارند و تولید آنها برای شرکتها صرف ندارد، همیشه مشکلاتی وجود دارد که باید بتوانیم بر آنها کار کنیم و مشوقهایی به شرکتهای دانشبنیان بدهیم که به سمت تولید این داروها بروند تا به این شکل حتی کمبود مقطعی این داروها را هم به حداقل برسانیم. البته کمبود مقطعی داروها در نقاط دیگر دنیا مانند آمریکا و اروپا هم رخ میدهد. گاهی مواد اولیه برخی داروها تنها در دو شرکت تولید میشود و خیلی از کشورها در نوبت میمانند که ماده اولیه دریافت کنند.
دارایی ادامه داد: موضوع کرونا سبب مصرف بی حد و حساب برخی داروها شد که ایجاد کمبود جهانی کرده و قیمتها را سرسامآور بالا برد ولی باید کمبود دارویی را مدیریت کرد.
وی با اشاره به اینکه طرح دارویاری به دنبال کاهش کمبودهای دارویی است، اظهار کرد: ارز ترجیحی شبیه کرونا، یک ویروس است که سبب میشد شما دارو را به گروگان به ارز بدهی که در این صورت اگر ارز باشد میتوانید دارو تهیه کنید و اگر ارز نباشد توانایی تهیه دارو ندارید و شرکت منتظر ارز میماند تا تولید را شروع کند که این سبب شکلگیری کمبود دارویی میشد. از سوی دیگر قیمتگذاریهایی که مناسب نبود، سبب میشد صرفه اقتصادی از بین برود و شرکت اقدام به تولید دارو نکند؛ این امر هم سبب میشد ما مجبور باشیم به سمت واردات با قیمت بالاتر برویم و در نهایت نتوانیم کنترل خوبی بر حوزه دارویی داشته باشیم.